<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6028240087828697096\x26blogName\x3dOrang+Sebelah\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://luriahk.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://luriahk.blogspot.com/\x26vt\x3d5444838698943675460', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
 
 
Friday, July 29, 2011

When I Get Home

Pertama, tak payah nak kutuk-kutuk gambar aku. Aku bukan profesional, jadi gambar memang tak cantik. Bagaimanapun, aku nak juga share persekitaran kejiranan rumah aku.

Kedua, kejiranan sini bukan kawasan orang-orang kaya, jadi secara ringkasnya aku boleh beritahu bahawa ia adalah rumah yang mempunyai tiga bilik. Aku sangat sukakan persekitaran taman perumahan aku kerana ia terletak berhampiran Gunung Pulai. Kalau korang dari arah Johor Bahru mahu menghala ke Pontian, korang akan melalui kawasan perumahan aku yang bersebelahan saja dengan Universiti Teknologi Malaysia (UTM).

Jadi, apabila korang melalui jalan tersebut, korang boleh melihat gunung itu yang tak adalah tinggi sangat tetapi masih lagi nice pemandangannya. Sini pula semakin lama semakin sibuk disebabkan banyak taman perumahan dibina sepanjang jalan menuju ke Pontian. Yang pentingnya, nama taman perumahan di sini banyak menggunakan nama ‘pulai’ yang aku tak pasti sama ada pokok ini masih wujud lagi di sekitarnya atau tidak.

Akhir sekali, kalau korang datang ke sini, silalah contact aku dan belanja aku makan di Restoran McDonald’s Skudai atau Jusco Taman Universiti (saja nak demand). Apa salahnya sekali-sekala belanja kawan kan? Apa sekali pun, benar kata orang: ‘Hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri, tetapi baik lagi di negeri sendiri’.

____________________


Now Playing: 「The Beatles ― When I Get Home」

SEKIAN
9:58 PM
2 KATA HATI
[ 2 ] PENDAPAT

Blogger Irshadim berpendapat bahawa:

apa salahnya belanja mcD. bukan ko mintak starbucks. tadahal lah.. anyway, bulan puasa ni aku macam tak dapat balik je..

8/01/2011 10:23 AM

 

Blogger Mitsuo berpendapat bahawa:

@Irshadim: aisey, baru nak paw ko McD dan set futsal.. huhu

8/01/2011 7:05 PM

 

Post a Comment

1. Sebarang kenyataan biadab adalah dilarang.
2. Sebarang bentuk spams akan dipadam serta-merta.
3. Jadilah manusia yang berakal dan berhemah.

 


Sila klik gambar di
atas untuk mengikuti
(FOLLOW) blog ini.
Aayatt Yatty
Absa Yusoff
Adibahrisha
Aeen Amoy
Ahmad Shazali
Aiman Baharom
Amalina
Amir Aizat
Amir Munshi
An Ixora
AnnMoee
Aran Crikwong
Aroma Minda
Azman Naim
Baha Deen
Diyana
Echa
El Farra
Eryn
Fatin Razali
Hazari
Hazriq Arjuna
Huda Lulu
Hunny
Irshad
Katun
Khaleeqa
Maisarah
Mira Edora
Miss Ayu
N. Faizal Ghazali
Nadia Adnan
Nadzirah Idris
Nadzirah Yahya
Najla
Namie Latif
Norraien
Nuradilah Alihabshi
Nuralisya
Raizah
Razfira
Redsya
Sareeza
Shakinah
Sharpex
Sherah
Suria Saffa
Syamira Ismail
Syanad
Syaziela
Taufik Jusoh
Wafiqah
Yusrizam
Zulaikha Zulbahari
ZuRied
Abah Mui'zz
AdiFitri (Bohrtaag)
Aifaarina Honey
AkuKopi
Amir Muhammad
Aqish Basir
Bart Ahmad
Ben Ashaari
Ben Youssef
Chokilala
Darkk AvaKadabra
Dila Raden
Diloz
Eyka Hamasuba
Fadhli Hamdan
Fahmy (Amykamen555)
Faisal Tehrani
Fakhrul Anour
Faliq Fahmie
Fatin Liyana
Fynn Jamal
Hafiz Shinchan
Izmil Amri
Jamian Jaharudin
Jenjibam
Jimadie Shah
Keni Johansjah
Ladynoe
Mantot (Cursing Malay)
Nazim Masnawi
Nazri M. Annuar
Pipiyapong
Pjoe
Razaisyam Stradust
Saharil Hasrin Sanin
Saifulislam
Sokernet
Sue Anna Joe
Syafiq Azuan
Tok Rimau
Trankuiliti Tronoh
Zahir Lunatik