<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6028240087828697096\x26blogName\x3dOrang+Sebelah\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://luriahk.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://luriahk.blogspot.com/\x26vt\x3d5444838698943675460', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
 
 
Friday, May 27, 2011

Aku Dalam Uniqlo

Dalam banyak-banyak gambar fotografi, aku paling suka konsep hitam-putih. Bagi aku, ia memberikan lebih ‘feel’ dan nilai sentimental. Justeru itu, aku suka convert gambar-gambar aku menjadi hitam-putih.

Disebabkan aku terinspirasi oleh Anno, maka aku pun menghasilkan ‘gambar bergerak’ daripada gambar hitam-putih aku. Oleh kerana aku malas nak mencari gambar asal yang berwarna itu, jadi aku hanya kaler sahaja kulit, cermin mata, baju dan seluar tersebut. Kebetulan pula, aku ketika itu sedang memakai baju dan seluar berjenama Uniqlo maka aku pun letaklah logo tersebut di situ.

Hasilnya adalah seperti di bawah. Well, susah sebenarnya nak pose untuk gambar jenis portrait. Aku pula bukannya kacak, bergaya, bermutu dan unggul serta fotogenik, lantas aku buat sahaja pose yang bukan-bukan.

Harap maklum bahawa warna asal baju itu bukannya biru, dan begitu juga cermin mata tersebut. Aku sengaja bagi warna yang pelik-pelik supaya ianya nampak pelik. Lagipun, aku suka warna biru (tetapi tidak pink).


SEKIAN
6:10 PM
3 KATA HATI
[ 3 ] PENDAPAT

Blogger Cik Mira berpendapat bahawa:

me too! suke edit jadi itam putih. tp camne buat gmbr blink2 gitu? smart okeyh. btw, masok uniqlo mesti meriah kan?

Haiii slemat datang ke Uniqlo!

hahah XD

5/27/2011 6:23 PM

 

Blogger Cik Mira berpendapat bahawa:

*selamat datang typo :D

5/27/2011 6:24 PM

 

Blogger Mitsuo berpendapat bahawa:

gambar blink2 tu, buat animation kat Adobe Photoshop. kat AP tu, kat pergi menu atas tu, pergi Window > Animation

5/27/2011 6:29 PM

 

Post a Comment

1. Sebarang kenyataan biadab adalah dilarang.
2. Sebarang bentuk spams akan dipadam serta-merta.
3. Jadilah manusia yang berakal dan berhemah.

 


Sila klik gambar di
atas untuk mengikuti
(FOLLOW) blog ini.
Aayatt Yatty
Absa Yusoff
Adibahrisha
Aeen Amoy
Ahmad Shazali
Aiman Baharom
Amalina
Amir Aizat
Amir Munshi
An Ixora
AnnMoee
Aran Crikwong
Aroma Minda
Azman Naim
Baha Deen
Diyana
Echa
El Farra
Eryn
Fatin Razali
Hazari
Hazriq Arjuna
Huda Lulu
Hunny
Irshad
Katun
Khaleeqa
Maisarah
Mira Edora
Miss Ayu
N. Faizal Ghazali
Nadia Adnan
Nadzirah Idris
Nadzirah Yahya
Najla
Namie Latif
Norraien
Nuradilah Alihabshi
Nuralisya
Raizah
Razfira
Redsya
Sareeza
Shakinah
Sharpex
Sherah
Suria Saffa
Syamira Ismail
Syanad
Syaziela
Taufik Jusoh
Wafiqah
Yusrizam
Zulaikha Zulbahari
ZuRied
Abah Mui'zz
AdiFitri (Bohrtaag)
Aifaarina Honey
AkuKopi
Amir Muhammad
Aqish Basir
Bart Ahmad
Ben Ashaari
Ben Youssef
Chokilala
Darkk AvaKadabra
Dila Raden
Diloz
Eyka Hamasuba
Fadhli Hamdan
Fahmy (Amykamen555)
Faisal Tehrani
Fakhrul Anour
Faliq Fahmie
Fatin Liyana
Fynn Jamal
Hafiz Shinchan
Izmil Amri
Jamian Jaharudin
Jenjibam
Jimadie Shah
Keni Johansjah
Ladynoe
Mantot (Cursing Malay)
Nazim Masnawi
Nazri M. Annuar
Pipiyapong
Pjoe
Razaisyam Stradust
Saharil Hasrin Sanin
Saifulislam
Sokernet
Sue Anna Joe
Syafiq Azuan
Tok Rimau
Trankuiliti Tronoh
Zahir Lunatik