<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6028240087828697096\x26blogName\x3dOrang+Sebelah\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://luriahk.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://luriahk.blogspot.com/\x26vt\x3d5444838698943675460', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
 
 
Tuesday, February 1, 2011

Torres Is The New Blue

Kalau jadilah Fernando Torres ke Chelsea, ini satu perkembangan yang menarik. Paling kurang pun, makin ramailah makwe yang akan menyokong Chelsea selepas ini. Yalah, selama ini fans perempuan hanya mampu 'memuja' Frank Lampard (John Terry pun mungkin juga) sebagai jejaka idaman, namun jika Torres ke sini, bertambah lagi seorang jejaka idaman.

Tetapi, secara jujurnya, aku tidak berapa peduli pun kalau mamat ini tidak jadi ke sini. Apa yang paling membuatkan aku bengang adalah defense Chelsea yang tidak cukup ampuh kini. Lebih menyedihkan, Chelsea tidak berjaya mendapatkan David Luiz daripada Benfica.

Kalaulah aku orang kuat Chelsea (manager mungkin), aku akan membeli Gary Cahill. Lebih ramai pemain England, lebih baik. Aku tidak mahu Chelsea menjadi seperti Arsenal, pasukan yang suatu ketika dulu banyak dibayangi pemain-pemain luar.

Dalam separuh musim pertama ini, aku sangat membenci Ramires kerana permainannya yang kelam kabut. Namun begitu, sejak akhir-akhir ini, dia telah menunjukkan mutu permainan yang semakin meningkat di mana ini adalah satu perkembangan yang baik. Namun begitu, aku berharap Carlo Ancelotti memberi lebih peluang kepada bakat muda lain seperti Josh McEachran yang bagi aku perlu diberikan banyak pendedahan dalam skuad utama.

Dalam pada itu, apabila bercakap mengenai apa yang berkaitan dengan London ini, aku sedang 'gila' dengan seorang awek comel bernama Eliza Doolittle. Seperti yang aku tulis dalam pos aku sebelum ini, aku sangat mengagumi bakat yang ada padanya. Dia bukan sahaja comel, malahan mempunyai suara yang sedap, dan begitu juga dengan lagu-lagunya yang enak didengar.

Tetapi agak sayang kerana Eliza Doolittle merupakan peminat Arsenal. Apa-apa pun, aku masih menunggu perkhabaran terbaru mengenai urusan perpindahan pemain yang bakal tamat beberapa jam sahaja lagi. Apa sekalipun yang berlaku, majulah sukan untuk negara.

____________________


TERBARU: Akhirnya Fernando Torres dan David Luiz berjaya dibeli pada hari terakhir jendela perpindahan. Dekat laman web Wikipedia, cepat sahaja diorang dah update. Kini Torres memakai jersi bernombor 9, manakala David Luiz bernombor 4.

____________________


Pack up your troubles in your old kit bag
And bury them beneath the sea

SEKIAN
2:07 AM
0 KATA HATI
[ 0 ] PENDAPAT

Post a Comment

1. Sebarang kenyataan biadab adalah dilarang.
2. Sebarang bentuk spams akan dipadam serta-merta.
3. Jadilah manusia yang berakal dan berhemah.

 


Sila klik gambar di
atas untuk mengikuti
(FOLLOW) blog ini.
Aayatt Yatty
Absa Yusoff
Adibahrisha
Aeen Amoy
Ahmad Shazali
Aiman Baharom
Amalina
Amir Aizat
Amir Munshi
An Ixora
AnnMoee
Aran Crikwong
Aroma Minda
Azman Naim
Baha Deen
Diyana
Echa
El Farra
Eryn
Fatin Razali
Hazari
Hazriq Arjuna
Huda Lulu
Hunny
Irshad
Katun
Khaleeqa
Maisarah
Mira Edora
Miss Ayu
N. Faizal Ghazali
Nadia Adnan
Nadzirah Idris
Nadzirah Yahya
Najla
Namie Latif
Norraien
Nuradilah Alihabshi
Nuralisya
Raizah
Razfira
Redsya
Sareeza
Shakinah
Sharpex
Sherah
Suria Saffa
Syamira Ismail
Syanad
Syaziela
Taufik Jusoh
Wafiqah
Yusrizam
Zulaikha Zulbahari
ZuRied
Abah Mui'zz
AdiFitri (Bohrtaag)
Aifaarina Honey
AkuKopi
Amir Muhammad
Aqish Basir
Bart Ahmad
Ben Ashaari
Ben Youssef
Chokilala
Darkk AvaKadabra
Dila Raden
Diloz
Eyka Hamasuba
Fadhli Hamdan
Fahmy (Amykamen555)
Faisal Tehrani
Fakhrul Anour
Faliq Fahmie
Fatin Liyana
Fynn Jamal
Hafiz Shinchan
Izmil Amri
Jamian Jaharudin
Jenjibam
Jimadie Shah
Keni Johansjah
Ladynoe
Mantot (Cursing Malay)
Nazim Masnawi
Nazri M. Annuar
Pipiyapong
Pjoe
Razaisyam Stradust
Saharil Hasrin Sanin
Saifulislam
Sokernet
Sue Anna Joe
Syafiq Azuan
Tok Rimau
Trankuiliti Tronoh
Zahir Lunatik