<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6028240087828697096\x26blogName\x3dOrang+Sebelah\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://luriahk.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://luriahk.blogspot.com/\x26vt\x3d5444838698943675460', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
 
 
Wednesday, February 2, 2011

AtasTarikh

AtasTarikh iaitu update dalam bahasa Inggeris kali ini adalah berkaitan dengan header baru untuk bulan Februari. Sorry wahai Topex dan ZuRied kerana masih lagi tak dapat menyiapkan header korang. Plus, korang sendiri tak bagi gambar dan idea untuk dijadikan header.

Aku sebenarnya cuba mengambil konsep majalah iaitu cover yang berbeza pada setiap bulan. Untuk itu, aku mengambil keputusan untuk menjadikan Eliza Doolittle sebagai 'header girl' aku kali ini dengan menjadikan texture daripada ChemicalKitKat dan gambar daripada RottengirL sebagai latar utama. Ini bagi menyesuaikan tema London di mana Eliza Doolittle seperti yang aku beritahu sebelum ini adalah berasal dari situ.

Di samping itu, disebabkan Johor dibasahi hujan beberapa hari berturut-turut ini, cuaca memang sejuk di sini. Oleh itu, 'feel' London itu macam sedikit ada. What the helllah, kan?

Dalam pada itu, aku tahu ramai yang bimbang tentang keselamatan rakyat Malaysia di Mesir. Aku juga begitu kerana mempunyai ramai kawan yang masih belajar di situ. Namun begitu, aku tak pernah berasa sangsi dan pesimistik bahawa mereka tak akan diselamatkan kerana aku percaya kerajaan akan membawa mereka pulang juga pada akhirnya sebagaimana yang diberitahu oleh sebahagian pelajar di sana.

Oleh itu, aku berharap janganlah ada mana-mana orang yang membikin cerita yang bukan-bukan. Ini sebenarnya lebih membuatkan ibu bapa yang mempunyai anak di Mesir lebih risau. Justeru itu, kita berdoa sahaja mudah-mudahan semuanya berjalan lancar.

____________________


Sebagai selingan, cuba lihat wawancara di atas. Aku ambil sedikit wawancara di atas daripada Dirty Tackle yang sebenarnya nonsense. Maksudnya di sini, ia cuma sekadar gurauan yang direka oleh penulisnya, iaitu Bruce Peck.

Tetapi sebenarnya, aku mendapati ianya sungguh kelakar. Kalaulah soalan-soalan begitu benar-benar ditanya oleh budak-budak, takkah menggelabah bintang-bintang bola sepak untuk menjawabnya? Kalau korang nak membaca wawancara rekaan yang lain, korang boleh check website tersebut.

____________________


Stingin' me with your attitude
I've got the mind to walk away

SEKIAN
2:00 AM
2 KATA HATI
[ 2 ] PENDAPAT

Blogger Hazari. berpendapat bahawa:

dude, eliza ftw ~ hahaha.. thanks for the suggestion. :))

2/02/2011 8:46 AM

 

Blogger Mitsuo berpendapat bahawa:

she's good, isn't she? you're welcome, anyway.. :)

2/02/2011 8:51 AM

 

Post a Comment

1. Sebarang kenyataan biadab adalah dilarang.
2. Sebarang bentuk spams akan dipadam serta-merta.
3. Jadilah manusia yang berakal dan berhemah.

 


Sila klik gambar di
atas untuk mengikuti
(FOLLOW) blog ini.
Aayatt Yatty
Absa Yusoff
Adibahrisha
Aeen Amoy
Ahmad Shazali
Aiman Baharom
Amalina
Amir Aizat
Amir Munshi
An Ixora
AnnMoee
Aran Crikwong
Aroma Minda
Azman Naim
Baha Deen
Diyana
Echa
El Farra
Eryn
Fatin Razali
Hazari
Hazriq Arjuna
Huda Lulu
Hunny
Irshad
Katun
Khaleeqa
Maisarah
Mira Edora
Miss Ayu
N. Faizal Ghazali
Nadia Adnan
Nadzirah Idris
Nadzirah Yahya
Najla
Namie Latif
Norraien
Nuradilah Alihabshi
Nuralisya
Raizah
Razfira
Redsya
Sareeza
Shakinah
Sharpex
Sherah
Suria Saffa
Syamira Ismail
Syanad
Syaziela
Taufik Jusoh
Wafiqah
Yusrizam
Zulaikha Zulbahari
ZuRied
Abah Mui'zz
AdiFitri (Bohrtaag)
Aifaarina Honey
AkuKopi
Amir Muhammad
Aqish Basir
Bart Ahmad
Ben Ashaari
Ben Youssef
Chokilala
Darkk AvaKadabra
Dila Raden
Diloz
Eyka Hamasuba
Fadhli Hamdan
Fahmy (Amykamen555)
Faisal Tehrani
Fakhrul Anour
Faliq Fahmie
Fatin Liyana
Fynn Jamal
Hafiz Shinchan
Izmil Amri
Jamian Jaharudin
Jenjibam
Jimadie Shah
Keni Johansjah
Ladynoe
Mantot (Cursing Malay)
Nazim Masnawi
Nazri M. Annuar
Pipiyapong
Pjoe
Razaisyam Stradust
Saharil Hasrin Sanin
Saifulislam
Sokernet
Sue Anna Joe
Syafiq Azuan
Tok Rimau
Trankuiliti Tronoh
Zahir Lunatik