<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6028240087828697096\x26blogName\x3dOrang+Sebelah\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://luriahk.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://luriahk.blogspot.com/\x26vt\x3d5444838698943675460', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
 
 
Monday, February 14, 2011

Aku, Dia & Vintage

Entah sejak bilalah aku rajin masuk contest. Aku rasa, ini mungkin pengaruh kawan aku, si ZuRied yang suka mempromosikan bermacam-macam jenis contest di blognya. Tetapi kali ini, aku tertarik dengan brader Kamarukom punya contest disebabkan hadiahnya yang best gila, iaitu Fujifilm Instax Mini yang berharga sekitar RM250 lebih di Malaysia.

Seperti biasa, kalau korang pun berminat nak join, sila klik gambar di atas untuk melihat apa syarat-syaratnya. Apa yang korang perlu buat di sini adalah mengubah suai atau edit gambar korang menjadi suatu gambar vintaj. Thus, setelah ‘mesyuarat orang-orang sebelah’ dibuat, persepakatan telah dicapai untuk mempertaruhkan gambar di bawah ini.

____________________


Dari dulu lagi, aku sebenarnya banyak merujuk kepada DeviantArt dalam mempelajari pelbagai perkara termasuk teknik-teknik fotografi dan tutorial mengubahsuai gambar. Kalau korang rajin usha DeviantArt, banyak gambar menarik boleh dijadikan rujukan. Oleh itu, untuk hasil akhir ini, aku telah membuat eksperimen sendiri dengan menggunakan apa yang ada dalam Adobe Photoshop.

Oh lupa, aku nak tag Sherah, Namie Latif dan ZuRied. Kalau korang berminat, jangan malu-malu, sila join. Hadiah best macam itu, tak join rugi lor!

SEKIAN
11:40 PM
7 KATA HATI
[ 7 ] PENDAPAT

Blogger kamarukom berpendapat bahawa:

tenkiu mitsuo ;)
dh list down name kamu!
gudlak ye ^^

2/15/2011 12:37 AM

 

Blogger babyemila berpendapat bahawa:

nice edit tu :D tertarikk

2/15/2011 12:38 AM

 

Blogger Mitsuo berpendapat bahawa:

kamarukom: thanks, bro. hadiah kamera, tu yg terliur nak join..

p/s: len kali mana la tau bleh bagi hadiah nikon ke, canon ke kan? hehe just kidding

babyemila: thank you!

2/15/2011 12:43 AM

 

Blogger khairul hisyam berpendapat bahawa:

nice pic :)

2/15/2011 1:05 PM

 

Blogger Mitsuo berpendapat bahawa:

thank you bro!

2/16/2011 8:59 AM

 

Blogger AnnMoee berpendapat bahawa:

WAhhhhhhhh! Ku mau dat polaroid camera ! ( > v < )

2/16/2011 8:36 PM

 

Blogger Mitsuo berpendapat bahawa:

apa lagi Anno, join la.. :)

2/16/2011 11:52 PM

 

Post a Comment

1. Sebarang kenyataan biadab adalah dilarang.
2. Sebarang bentuk spams akan dipadam serta-merta.
3. Jadilah manusia yang berakal dan berhemah.

 


Sila klik gambar di
atas untuk mengikuti
(FOLLOW) blog ini.
Aayatt Yatty
Absa Yusoff
Adibahrisha
Aeen Amoy
Ahmad Shazali
Aiman Baharom
Amalina
Amir Aizat
Amir Munshi
An Ixora
AnnMoee
Aran Crikwong
Aroma Minda
Azman Naim
Baha Deen
Diyana
Echa
El Farra
Eryn
Fatin Razali
Hazari
Hazriq Arjuna
Huda Lulu
Hunny
Irshad
Katun
Khaleeqa
Maisarah
Mira Edora
Miss Ayu
N. Faizal Ghazali
Nadia Adnan
Nadzirah Idris
Nadzirah Yahya
Najla
Namie Latif
Norraien
Nuradilah Alihabshi
Nuralisya
Raizah
Razfira
Redsya
Sareeza
Shakinah
Sharpex
Sherah
Suria Saffa
Syamira Ismail
Syanad
Syaziela
Taufik Jusoh
Wafiqah
Yusrizam
Zulaikha Zulbahari
ZuRied
Abah Mui'zz
AdiFitri (Bohrtaag)
Aifaarina Honey
AkuKopi
Amir Muhammad
Aqish Basir
Bart Ahmad
Ben Ashaari
Ben Youssef
Chokilala
Darkk AvaKadabra
Dila Raden
Diloz
Eyka Hamasuba
Fadhli Hamdan
Fahmy (Amykamen555)
Faisal Tehrani
Fakhrul Anour
Faliq Fahmie
Fatin Liyana
Fynn Jamal
Hafiz Shinchan
Izmil Amri
Jamian Jaharudin
Jenjibam
Jimadie Shah
Keni Johansjah
Ladynoe
Mantot (Cursing Malay)
Nazim Masnawi
Nazri M. Annuar
Pipiyapong
Pjoe
Razaisyam Stradust
Saharil Hasrin Sanin
Saifulislam
Sokernet
Sue Anna Joe
Syafiq Azuan
Tok Rimau
Trankuiliti Tronoh
Zahir Lunatik