<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6028240087828697096\x26blogName\x3dOrang+Sebelah\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://luriahk.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://luriahk.blogspot.com/\x26vt\x3d5444838698943675460', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
 
 
Sunday, October 31, 2010

UNIQLO

Masa UNIQLO buat interview dekat UKM semester lepas, aku dah agak mesti diorang nak buka butik dekat Malaysia. Kalau aku dah final year waktu itu, nak juga aku pergi interview dia tetapi kira bukan rezekilah katakan. Sebenarnya brand ini dah lama menjadi favourite aku setelah diperkenalkan oleh kawan aku, E.G. Nakamura (Eijibayor pun boleh juga) disebabkan pengaruh muzik Jepun dan budayanya.

Sebenarnya aku suka dalam benci apabila tahu-tahu sahaja, UNIQLO nak buka butik dekat Malaysia. Pertama, brand ini dah tak eksklusif lagi di Malaysia kerana ramai budak-baru-nak-naik-yang-suka-pergi-Topman akan mula pula memakai UNIQLO. Kedua, ia disebabkan butik ini dibuka di Fahrenheit 88 yang mana aku risau akan ada diskriminasi pelanggan seperti yang berlaku di Pavillion (come onlah, UNIQLO bukan Hugo Boss atau Versace untuk golongan hidung tinggi okay!).

Tetapi akhirnya nak buat macam mana, kalau dah promosinya di mana-mana ada. Apa-apa pun, aku dah plan dengan kawan-kawan aku untuk menyerbu butik UNIQLO pada 4 November ini (nasib baik juga exam tengah break seminggu ini). Dan mungkin juga akan bermalam di KL kalau tiada aral melintang.

SEKIAN
11:32 AM
2 KATA HATI
[ 2 ] PENDAPAT

Blogger Diloz berpendapat bahawa:

brand favourite aku kat sini.
Uniqlo bukan untuk golongan hidung tinggi1 yeah!

11/10/2010 8:21 PM

 

Blogger Mitsuo berpendapat bahawa:

wah syok, dapat beli UNIQLO original kat jepun kan Diloz.. huhu

11/12/2010 12:22 AM

 

Post a Comment

1. Sebarang kenyataan biadab adalah dilarang.
2. Sebarang bentuk spams akan dipadam serta-merta.
3. Jadilah manusia yang berakal dan berhemah.

 


Sila klik gambar di
atas untuk mengikuti
(FOLLOW) blog ini.
Aayatt Yatty
Absa Yusoff
Adibahrisha
Aeen Amoy
Ahmad Shazali
Aiman Baharom
Amalina
Amir Aizat
Amir Munshi
An Ixora
AnnMoee
Aran Crikwong
Aroma Minda
Azman Naim
Baha Deen
Diyana
Echa
El Farra
Eryn
Fatin Razali
Hazari
Hazriq Arjuna
Huda Lulu
Hunny
Irshad
Katun
Khaleeqa
Maisarah
Mira Edora
Miss Ayu
N. Faizal Ghazali
Nadia Adnan
Nadzirah Idris
Nadzirah Yahya
Najla
Namie Latif
Norraien
Nuradilah Alihabshi
Nuralisya
Raizah
Razfira
Redsya
Sareeza
Shakinah
Sharpex
Sherah
Suria Saffa
Syamira Ismail
Syanad
Syaziela
Taufik Jusoh
Wafiqah
Yusrizam
Zulaikha Zulbahari
ZuRied
Abah Mui'zz
AdiFitri (Bohrtaag)
Aifaarina Honey
AkuKopi
Amir Muhammad
Aqish Basir
Bart Ahmad
Ben Ashaari
Ben Youssef
Chokilala
Darkk AvaKadabra
Dila Raden
Diloz
Eyka Hamasuba
Fadhli Hamdan
Fahmy (Amykamen555)
Faisal Tehrani
Fakhrul Anour
Faliq Fahmie
Fatin Liyana
Fynn Jamal
Hafiz Shinchan
Izmil Amri
Jamian Jaharudin
Jenjibam
Jimadie Shah
Keni Johansjah
Ladynoe
Mantot (Cursing Malay)
Nazim Masnawi
Nazri M. Annuar
Pipiyapong
Pjoe
Razaisyam Stradust
Saharil Hasrin Sanin
Saifulislam
Sokernet
Sue Anna Joe
Syafiq Azuan
Tok Rimau
Trankuiliti Tronoh
Zahir Lunatik