<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6028240087828697096\x26blogName\x3dOrang+Sebelah\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://luriahk.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://luriahk.blogspot.com/\x26vt\x3d5444838698943675460', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
 
 
Friday, May 28, 2010

Di Mana Ada Hero, Di Situ Ada Heroin. Dan Mengapa Aku Bukan Heronya?

Busy? Taklah sangat sebenarnya pun. Aku cuma tak ada mood nak menulis. Lagipun, banyak perkara lain yang lebih syok dibuat sepanjang aku 'on hiatus' ini, contohnya menonton siri-siri TV. Kebanyakan siri yang aku tonton dah habis tayangannya untuk musim semasanya. Jadi, biar aku mulakan dengan Chuck musim ketiga.

  1. Apa yang seronoknya dalam Chuck adalah watak-wataknya yang 'sengal', contohnya Morgan dan Jeffster.
  2. Agak 'geram' dengan Sarah Walker. Seksi dan sweet, terasa nak gigit bantallah tengok aksi dia. Aha!
  3. Chuck dan Sarah bagi aku adalah couple yang sweet.
  4. Banyak kejutan yang menarik rupanya dalam musim ketiga ini.

____________________


Fringe, satu lagi siri kegemaran aku. Nak kata macam X-Files, bolehlah sedikit. Tetapi, sedikit sangat persamaannya. Sains sebenarnya agak menarik walaupun waktu sekolah dulu aku banyak cabut kelas. Bagi aku, plot ceritanya sangat menarik dan dalam musim keduanya, perkembangan cerita bertambah syok untuk diikuti. Gua jamin!

____________________


Aha, The Mentalist. Kalau kau orang dah agak bosan dengan CSI, aku suggest siri ini. Patrick Jane, bagi aku, adalah satu figura yang sungguh menarik walaupun dia selalunya bersifat sinis. Aku masih tak faham macam mana dia boleh membaca orang. Untuk musim keduanya, plot ceritanya bagi aku adalah 'biasa-biasa' saja tetapi masih lagi menarik untuk diikuti. Kenapa, tak percaya ah?
SEKIAN
4:42 AM
0 KATA HATI
[ 0 ] PENDAPAT

Post a Comment

1. Sebarang kenyataan biadab adalah dilarang.
2. Sebarang bentuk spams akan dipadam serta-merta.
3. Jadilah manusia yang berakal dan berhemah.

 


Sila klik gambar di
atas untuk mengikuti
(FOLLOW) blog ini.
Aayatt Yatty
Absa Yusoff
Adibahrisha
Aeen Amoy
Ahmad Shazali
Aiman Baharom
Amalina
Amir Aizat
Amir Munshi
An Ixora
AnnMoee
Aran Crikwong
Aroma Minda
Azman Naim
Baha Deen
Diyana
Echa
El Farra
Eryn
Fatin Razali
Hazari
Hazriq Arjuna
Huda Lulu
Hunny
Irshad
Katun
Khaleeqa
Maisarah
Mira Edora
Miss Ayu
N. Faizal Ghazali
Nadia Adnan
Nadzirah Idris
Nadzirah Yahya
Najla
Namie Latif
Norraien
Nuradilah Alihabshi
Nuralisya
Raizah
Razfira
Redsya
Sareeza
Shakinah
Sharpex
Sherah
Suria Saffa
Syamira Ismail
Syanad
Syaziela
Taufik Jusoh
Wafiqah
Yusrizam
Zulaikha Zulbahari
ZuRied
Abah Mui'zz
AdiFitri (Bohrtaag)
Aifaarina Honey
AkuKopi
Amir Muhammad
Aqish Basir
Bart Ahmad
Ben Ashaari
Ben Youssef
Chokilala
Darkk AvaKadabra
Dila Raden
Diloz
Eyka Hamasuba
Fadhli Hamdan
Fahmy (Amykamen555)
Faisal Tehrani
Fakhrul Anour
Faliq Fahmie
Fatin Liyana
Fynn Jamal
Hafiz Shinchan
Izmil Amri
Jamian Jaharudin
Jenjibam
Jimadie Shah
Keni Johansjah
Ladynoe
Mantot (Cursing Malay)
Nazim Masnawi
Nazri M. Annuar
Pipiyapong
Pjoe
Razaisyam Stradust
Saharil Hasrin Sanin
Saifulislam
Sokernet
Sue Anna Joe
Syafiq Azuan
Tok Rimau
Trankuiliti Tronoh
Zahir Lunatik