<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6028240087828697096\x26blogName\x3dOrang+Sebelah\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://luriahk.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://luriahk.blogspot.com/\x26vt\x3d5444838698943675460', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
 
 
Tuesday, May 11, 2010

Dia Yang Bernama Gemma Arterton

“Awak mahir menggunakan pedang?” tanya Gemma Arterton kepada aku suatu hari.

Ketika itu, aku sedang seronok-seronok menyepak punggung si Dave Lizewski atau nama glamournya dalam MySpace, Kick-Ass. Kata Dave, perasaan apabila punggungnya disepak adalah sesuatu yang sukar digambarkan dengan kata-kata, mahupun Twitter, dan juga status di Facebook. Azizi yang di sebelahku hanya memerhatikan gelagatku dengan rupa yang cemburu, iras-iras Tuan Penasihat dalam filem Tiga Abdul itu.

“Mahirlah juga, tetapi kelebihan saya yang utama adalah memasak,” balas saya.

Azizi memandangku dengan muka yang sarkastik, kali ini iras-iras Mashood bapa mertua Syawal dalam filem Ahmad Albab, ketika mendengar jawapan balasku tadi. Ini satu mentaliti yang pelik, apa dia ingat lelaki yang pandai memasak semua lembut macam Kurt Hummel dalam siri Glee itukah? Padahal, dia sendiri selalu mendengar lagu Baby nyanyian si Justin Biebier itu sambil tergedik-gedik menari tarian Wonder Girls, yang aku rasa lebih teruk daripada perasaan terpijak tahi kucing.

“Kenapa awak tanya macam itu?” tanyaku pula sedikit hairan.

“Boleh temankan saya menonton filem, 27 Mei ini? Saya tak ada temanlah nak terkam sewaktu babak-babak saspens nanti,” responsnya pula dengan wajah yang manja.

Fuck yeah! Maksud saya, boleh sangat-sangat,” balasku.

Dave dan Azizi ternyata kecewa kerana bukan mereka yang dipelawa Gemma. Dengan muka yang merajuk itu, Azizi lantas menggenggam erat tangan Dave dan berlalu pergi. Dari jauh, kedengarannya mereka merancang untuk mengubat hati yang pilu dengan berkaraoke lagu Budi Setahun Segunung Intan nyanyian Ahmad Jais dan Kartina Dahari.

____________________


* Sepatutnya minggu lepas kan filem Prince of Persia ditayangkan?

SEKIAN
12:00 AM
0 KATA HATI
[ 0 ] PENDAPAT

Post a Comment

1. Sebarang kenyataan biadab adalah dilarang.
2. Sebarang bentuk spams akan dipadam serta-merta.
3. Jadilah manusia yang berakal dan berhemah.

 


Sila klik gambar di
atas untuk mengikuti
(FOLLOW) blog ini.
Aayatt Yatty
Absa Yusoff
Adibahrisha
Aeen Amoy
Ahmad Shazali
Aiman Baharom
Amalina
Amir Aizat
Amir Munshi
An Ixora
AnnMoee
Aran Crikwong
Aroma Minda
Azman Naim
Baha Deen
Diyana
Echa
El Farra
Eryn
Fatin Razali
Hazari
Hazriq Arjuna
Huda Lulu
Hunny
Irshad
Katun
Khaleeqa
Maisarah
Mira Edora
Miss Ayu
N. Faizal Ghazali
Nadia Adnan
Nadzirah Idris
Nadzirah Yahya
Najla
Namie Latif
Norraien
Nuradilah Alihabshi
Nuralisya
Raizah
Razfira
Redsya
Sareeza
Shakinah
Sharpex
Sherah
Suria Saffa
Syamira Ismail
Syanad
Syaziela
Taufik Jusoh
Wafiqah
Yusrizam
Zulaikha Zulbahari
ZuRied
Abah Mui'zz
AdiFitri (Bohrtaag)
Aifaarina Honey
AkuKopi
Amir Muhammad
Aqish Basir
Bart Ahmad
Ben Ashaari
Ben Youssef
Chokilala
Darkk AvaKadabra
Dila Raden
Diloz
Eyka Hamasuba
Fadhli Hamdan
Fahmy (Amykamen555)
Faisal Tehrani
Fakhrul Anour
Faliq Fahmie
Fatin Liyana
Fynn Jamal
Hafiz Shinchan
Izmil Amri
Jamian Jaharudin
Jenjibam
Jimadie Shah
Keni Johansjah
Ladynoe
Mantot (Cursing Malay)
Nazim Masnawi
Nazri M. Annuar
Pipiyapong
Pjoe
Razaisyam Stradust
Saharil Hasrin Sanin
Saifulislam
Sokernet
Sue Anna Joe
Syafiq Azuan
Tok Rimau
Trankuiliti Tronoh
Zahir Lunatik