<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6028240087828697096\x26blogName\x3dOrang+Sebelah\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://luriahk.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://luriahk.blogspot.com/\x26vt\x3d5444838698943675460', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
 
 
Friday, March 26, 2010

Merepek Itu Ada Kebenarannya

Ramai yang suka mengarut, ramai yang suka merepek, ramai yang suka berimaginasi dan lain-lain lagi. Tapi itu adalah normal bagi yang digelar sebagai manusia, melainkan kalau korang masih fikir yang korang ini adalah Gaban, atau Ben 10 mungkin (huh, tak sedap langsung nama). But biasanya, lelaki dalam perkara yang bukan-bukannya, ada terselit beberapa kebenaran di dalamnya.

Tak percaya? Kalau tak, takkanlah ada orang bersusah payah mencipta quote seperti “Dalam penipuan, ada kebenaran”. Albert Einstein pun tak pernah terfikir nak mencipta satu quote seperti itu, balik-balik formula E = MC² dia ini.

Nak contoh lagi? Biasa bukan kita mendengar lelaki-lelaki berkeluarga (dah kahwinlah senang cerita) yang ‘berkemampuan’ yang suka bergurau untuk berkahwin lagi dengan isterinya? Well, like I said before, percayalah bahawa dalam hati itu memang pun diorang berniat begitu.

Contoh-contoh lain, korang pandai-pandailah cari sendiri. Dalam aku merepek dekat Facebook seperti di atas, sebenarnya ada kebenarannya juga. Dan terima kasihlah kepada mereka, rakan-rakanku, kerana sungguh supportive, serta cool walaupun aku mungkin suka merepek yang bukan-bukan.


* Betul ke kau suka merepek, ya Topex? Ahaks!

SEKIAN
7:39 AM
4 KATA HATI
[ 4 ] PENDAPAT

Blogger Privacy_Resident berpendapat bahawa:

yep! merepek pun ada isi sebenarnya ni :P

3/27/2010 10:11 PM

 

Blogger Mitsuo berpendapat bahawa:

nanti aku nak kaji isi hati kau la.. hehe

3/28/2010 3:03 AM

 

Blogger MAI'demoiselle. berpendapat bahawa:

hahah betul sangat2!

semua status kt facebook i bermaksud dan mungkin ditujukan khas kepada seseorang, walaupun nampak merepek kerepek. :D

3/29/2010 4:56 PM

 

Blogger Mitsuo berpendapat bahawa:

u ada "tuju-tuju" kat i ke mai? hehe

3/30/2010 11:10 AM

 

Post a Comment

1. Sebarang kenyataan biadab adalah dilarang.
2. Sebarang bentuk spams akan dipadam serta-merta.
3. Jadilah manusia yang berakal dan berhemah.

 


Sila klik gambar di
atas untuk mengikuti
(FOLLOW) blog ini.
Aayatt Yatty
Absa Yusoff
Adibahrisha
Aeen Amoy
Ahmad Shazali
Aiman Baharom
Amalina
Amir Aizat
Amir Munshi
An Ixora
AnnMoee
Aran Crikwong
Aroma Minda
Azman Naim
Baha Deen
Diyana
Echa
El Farra
Eryn
Fatin Razali
Hazari
Hazriq Arjuna
Huda Lulu
Hunny
Irshad
Katun
Khaleeqa
Maisarah
Mira Edora
Miss Ayu
N. Faizal Ghazali
Nadia Adnan
Nadzirah Idris
Nadzirah Yahya
Najla
Namie Latif
Norraien
Nuradilah Alihabshi
Nuralisya
Raizah
Razfira
Redsya
Sareeza
Shakinah
Sharpex
Sherah
Suria Saffa
Syamira Ismail
Syanad
Syaziela
Taufik Jusoh
Wafiqah
Yusrizam
Zulaikha Zulbahari
ZuRied
Abah Mui'zz
AdiFitri (Bohrtaag)
Aifaarina Honey
AkuKopi
Amir Muhammad
Aqish Basir
Bart Ahmad
Ben Ashaari
Ben Youssef
Chokilala
Darkk AvaKadabra
Dila Raden
Diloz
Eyka Hamasuba
Fadhli Hamdan
Fahmy (Amykamen555)
Faisal Tehrani
Fakhrul Anour
Faliq Fahmie
Fatin Liyana
Fynn Jamal
Hafiz Shinchan
Izmil Amri
Jamian Jaharudin
Jenjibam
Jimadie Shah
Keni Johansjah
Ladynoe
Mantot (Cursing Malay)
Nazim Masnawi
Nazri M. Annuar
Pipiyapong
Pjoe
Razaisyam Stradust
Saharil Hasrin Sanin
Saifulislam
Sokernet
Sue Anna Joe
Syafiq Azuan
Tok Rimau
Trankuiliti Tronoh
Zahir Lunatik