<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6028240087828697096\x26blogName\x3dOrang+Sebelah\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://luriahk.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://luriahk.blogspot.com/\x26vt\x3d5444838698943675460', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
 
 
Tuesday, June 9, 2009

Sayaka Alessandra

Adakah korang mahukan something yang oldies seperti Abba, Smith, The Carpenters, The Shirelles dan sebagainya (sekadar menyebut beberapa nama)? Kalau macam tu, aku perkenalkan kepada korang semua Sayalessandra atau nama penuhnya Sayaka Alessandra. Dia yang cantik ni berdarah kacukan Jepun dan Itali maka secara amnya tergolong sebagai Pan-Asia.

Pada mulanya, aku mahu mencari video-video yang ada cover lagu-lagu The Beatles di YouTube. Spesifiknya lagi, aku ketika tu dalam mood mendengar lagu Baby It’s You. Dalam masa yang sama, aku googlinglah untuk mencari info tentang lagu tersebut dan tak sangka pula Smith turut sama cover (sama juga The Beatles kerana asalnya lagu ni dinyanyikan oleh The Shirelles).

Smith adalah antara favourite aku kerana selain suara Gayle McCormick yang unik, dia juga sangat cantik (perempuan dulu cantik yang natural, bukan?). Tambahan pula, aku memang sukakan band yang lead vocalistnya adalah perempuan. Jadi, apabila pakej (rupa dan suara) juga ada, memang aku akan support (biasalah, normal manusia sukakan kecantikan apa).

Berbalik kepada gadis kacuk ni, aku terkejut apabila mendengar suaranya ketika menonton rakaman videonya menyanyikan semula lagu Baby It’s You. Suara dia sangat aku suka kerana mempunyai nada oldies yang sukar didapati daripada kebanyakan artis popular masa kini sendiri. Aku tak hairanlah pula kerana dia ni bukan seperti gadis-gadis lain yang lebih suka mendengar pop moden, hip hop, rock, punk dan sebagainya, malah lebih menggemari muzik-muzik 50-an hinggalah 70-an.

Oleh itu, aku rasa jika ada nanti album yang dirakamkan oleh Saya, aku tak teragak-agak untuk membelinya. Lagipun, lebih seronok mempelbagaikan telinga aku dengan bermacam-macam muzik yang boleh diterima. Dengan itu, taklah bosan nanti kalau asyik mendengar rock, pop, indie atau lain-lain kerana satu yang pasti, aku memang tak true kepada satu-satu jenis muzik (katanya muzik tu universal).


* Untuk mendengar suaranya, ayuh ke SINI.

SEKIAN
2:49 AM
0 KATA HATI
[ 0 ] PENDAPAT

Post a Comment

1. Sebarang kenyataan biadab adalah dilarang.
2. Sebarang bentuk spams akan dipadam serta-merta.
3. Jadilah manusia yang berakal dan berhemah.

 


Sila klik gambar di
atas untuk mengikuti
(FOLLOW) blog ini.
Aayatt Yatty
Absa Yusoff
Adibahrisha
Aeen Amoy
Ahmad Shazali
Aiman Baharom
Amalina
Amir Aizat
Amir Munshi
An Ixora
AnnMoee
Aran Crikwong
Aroma Minda
Azman Naim
Baha Deen
Diyana
Echa
El Farra
Eryn
Fatin Razali
Hazari
Hazriq Arjuna
Huda Lulu
Hunny
Irshad
Katun
Khaleeqa
Maisarah
Mira Edora
Miss Ayu
N. Faizal Ghazali
Nadia Adnan
Nadzirah Idris
Nadzirah Yahya
Najla
Namie Latif
Norraien
Nuradilah Alihabshi
Nuralisya
Raizah
Razfira
Redsya
Sareeza
Shakinah
Sharpex
Sherah
Suria Saffa
Syamira Ismail
Syanad
Syaziela
Taufik Jusoh
Wafiqah
Yusrizam
Zulaikha Zulbahari
ZuRied
Abah Mui'zz
AdiFitri (Bohrtaag)
Aifaarina Honey
AkuKopi
Amir Muhammad
Aqish Basir
Bart Ahmad
Ben Ashaari
Ben Youssef
Chokilala
Darkk AvaKadabra
Dila Raden
Diloz
Eyka Hamasuba
Fadhli Hamdan
Fahmy (Amykamen555)
Faisal Tehrani
Fakhrul Anour
Faliq Fahmie
Fatin Liyana
Fynn Jamal
Hafiz Shinchan
Izmil Amri
Jamian Jaharudin
Jenjibam
Jimadie Shah
Keni Johansjah
Ladynoe
Mantot (Cursing Malay)
Nazim Masnawi
Nazri M. Annuar
Pipiyapong
Pjoe
Razaisyam Stradust
Saharil Hasrin Sanin
Saifulislam
Sokernet
Sue Anna Joe
Syafiq Azuan
Tok Rimau
Trankuiliti Tronoh
Zahir Lunatik