<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6028240087828697096\x26blogName\x3dOrang+Sebelah\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://luriahk.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://luriahk.blogspot.com/\x26vt\x3d5444838698943675460', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
 
 
Monday, June 8, 2009

Galáctico Yang Baru?

Menurut spekulasi yang berlegar-legar oleh media massa di Barat sana, Kaka hampir pasti ke Real Madrid. Aku akan berasa sungguh gembira jika apa yang dikatakan itu menjadi kenyataan. Ini kerana dia adalah antara midfielder kegemaran aku yang tergolong sebagai antara terhebat di dunia dan ke Real Madrid ternyata sesuatu yang menggembirakan penyokong-penyokong seperti aku.

Tapi, secara jujurnya, aku lebih suka kalau Kaka ke Chelsea. Aku pun dah naik bosan dengan kuda tua seperti Ballack yang taklah meninggalkan impak sebesar mana. Ini ditambah lagi dengan pemain-pemain yang aku rasakan tak sesuai di England seperti Malouda.

Kelihatannya, Liga Inggeris semakin lama semakin menarik dan mendominasi perhatian dunia walaupun aku rasa Liga Sepanyol masih yang terbaik dari segi kualiti pemain. Apa-apa pun, aku harap Ancelotti dapat menzahirkan satu permainan yang menarik dan seksi (bak kata Lucius Maximus) kepada Chelsea seperti yang berlaku pada zaman Vialli serta Zola. Kalau macam itu, bolehlah aku makin berbangga dengan Pasukan Biru ini yang telah disokong semenjak Gullit mula-mula menjejakkan kakinya ke Stamford Bridge.

SEKIAN
11:01 PM
4 KATA HATI
[ 4 ] PENDAPAT

Blogger l t t l g j h ; berpendapat bahawa:

aaa kaka kaka!!

nampak macam kaka masih setia dengan ac milan. sedih jugak kalau dia nk tukar but at the same time rasa teringin nak tengok dia jd part of chelsea. mesti sgt fun. tehee

6/09/2009 6:05 AM

 

Anonymous Mitsuo berpendapat bahawa:

ahaks, lelaki kegemaran perempuan.

6/09/2009 8:06 PM

 

Anonymous Anonymous berpendapat bahawa:

seperti yg ku katakan..
perbezaan real & barca:
perbandingan kaka & xavi,
antara ronaldo & iniesta,
kelainan albiol & puyol,
wang yg jd taruhan..
bukan bakat jd sandaran..
bisa kita fikir dan renungkan..
sejuk itu penglibatanku!

9/11/2009 11:29 PM

 

Blogger Mitsuo berpendapat bahawa:

tapi masih, Kaka, Iniesta & Xavi adalah antara yg terbaik di dunia.

9/12/2009 1:06 AM

 

Post a Comment

1. Sebarang kenyataan biadab adalah dilarang.
2. Sebarang bentuk spams akan dipadam serta-merta.
3. Jadilah manusia yang berakal dan berhemah.

 


Sila klik gambar di
atas untuk mengikuti
(FOLLOW) blog ini.
Aayatt Yatty
Absa Yusoff
Adibahrisha
Aeen Amoy
Ahmad Shazali
Aiman Baharom
Amalina
Amir Aizat
Amir Munshi
An Ixora
AnnMoee
Aran Crikwong
Aroma Minda
Azman Naim
Baha Deen
Diyana
Echa
El Farra
Eryn
Fatin Razali
Hazari
Hazriq Arjuna
Huda Lulu
Hunny
Irshad
Katun
Khaleeqa
Maisarah
Mira Edora
Miss Ayu
N. Faizal Ghazali
Nadia Adnan
Nadzirah Idris
Nadzirah Yahya
Najla
Namie Latif
Norraien
Nuradilah Alihabshi
Nuralisya
Raizah
Razfira
Redsya
Sareeza
Shakinah
Sharpex
Sherah
Suria Saffa
Syamira Ismail
Syanad
Syaziela
Taufik Jusoh
Wafiqah
Yusrizam
Zulaikha Zulbahari
ZuRied
Abah Mui'zz
AdiFitri (Bohrtaag)
Aifaarina Honey
AkuKopi
Amir Muhammad
Aqish Basir
Bart Ahmad
Ben Ashaari
Ben Youssef
Chokilala
Darkk AvaKadabra
Dila Raden
Diloz
Eyka Hamasuba
Fadhli Hamdan
Fahmy (Amykamen555)
Faisal Tehrani
Fakhrul Anour
Faliq Fahmie
Fatin Liyana
Fynn Jamal
Hafiz Shinchan
Izmil Amri
Jamian Jaharudin
Jenjibam
Jimadie Shah
Keni Johansjah
Ladynoe
Mantot (Cursing Malay)
Nazim Masnawi
Nazri M. Annuar
Pipiyapong
Pjoe
Razaisyam Stradust
Saharil Hasrin Sanin
Saifulislam
Sokernet
Sue Anna Joe
Syafiq Azuan
Tok Rimau
Trankuiliti Tronoh
Zahir Lunatik