<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6028240087828697096\x26blogName\x3dOrang+Sebelah\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://luriahk.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://luriahk.blogspot.com/\x26vt\x3d5444838698943675460', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
 
 
Thursday, February 5, 2009

Street Fighter: The Legend Of Chun-Li

Pertama sekali, aku mahu mengatakan bahawa poster di atas ini memang buruk. Designernya seharusnya boleh mencipta karya yang lebih baik daripada poster tersebut. Ini boleh mendatangkan kesan yang negatif kepada orang ramai yang tak tahu tentang kewujudan filem tersebut kerana bagi aku poster juga turut memainkan peranan penting untuk menarik lebih ramai penonton.

Kalau korang mahukan contoh, bagi aku, kesemua poster filem arahan Prof. Madya A. Razak Mohaideen dan juga Datuk Yusof Haslam kelihatan macam palat. Tengok poster saja aku sudah tak berselera nak menontonnya, dan sekaligus aku boleh mengagak bahawa ceritanya juga turut sama macam palat. Lebih kelihatan gampang, dengan suka-suka saja mereka meletakkan tagline seperti “Filem komedi paling lucu tahun ini” walhal taklah lucu mana pun.

By the way, berbalik kepada tajuk di atas, posting ini sebenarnya adalah berkaitan dengan keterujaan aku dengan sebuah filem baru yang akan ditayangkan akhir bulan ini di Amerika Syarikat (di Malaysia aku tak tahu bila). Keterujaan aku adalah lebih tepat kepada ingin menonton aksi gadis Smallville iaitu Kristin Kreuk dalam filem ini. Daripada musim pertama Smallville sampailah kini, wajah beliau agak sukar untuk hilang dalam minda aku kerana mungkin aku telah jatuh hati padanya (it’s just a joke walaupun mungkin benar).

Tak mengapalah kalau posternya agak buruk, dan mungkin jalan ceritanya macam palat. Apa yang penting, aku cuma mahu melihat kelibat gadis ini saja dalam filem tersebut. Dan benar, Smallville seperti hilang serinya dengan kehilangan Kristin Kreuk (hanya sebagai watak undangan) dan Michael Rosenbaum (Lex Luthor) untuk musim kelapan ini.

SEKIAN
11:48 PM
0 KATA HATI
[ 0 ] PENDAPAT

Post a Comment

1. Sebarang kenyataan biadab adalah dilarang.
2. Sebarang bentuk spams akan dipadam serta-merta.
3. Jadilah manusia yang berakal dan berhemah.

 


Sila klik gambar di
atas untuk mengikuti
(FOLLOW) blog ini.
Aayatt Yatty
Absa Yusoff
Adibahrisha
Aeen Amoy
Ahmad Shazali
Aiman Baharom
Amalina
Amir Aizat
Amir Munshi
An Ixora
AnnMoee
Aran Crikwong
Aroma Minda
Azman Naim
Baha Deen
Diyana
Echa
El Farra
Eryn
Fatin Razali
Hazari
Hazriq Arjuna
Huda Lulu
Hunny
Irshad
Katun
Khaleeqa
Maisarah
Mira Edora
Miss Ayu
N. Faizal Ghazali
Nadia Adnan
Nadzirah Idris
Nadzirah Yahya
Najla
Namie Latif
Norraien
Nuradilah Alihabshi
Nuralisya
Raizah
Razfira
Redsya
Sareeza
Shakinah
Sharpex
Sherah
Suria Saffa
Syamira Ismail
Syanad
Syaziela
Taufik Jusoh
Wafiqah
Yusrizam
Zulaikha Zulbahari
ZuRied
Abah Mui'zz
AdiFitri (Bohrtaag)
Aifaarina Honey
AkuKopi
Amir Muhammad
Aqish Basir
Bart Ahmad
Ben Ashaari
Ben Youssef
Chokilala
Darkk AvaKadabra
Dila Raden
Diloz
Eyka Hamasuba
Fadhli Hamdan
Fahmy (Amykamen555)
Faisal Tehrani
Fakhrul Anour
Faliq Fahmie
Fatin Liyana
Fynn Jamal
Hafiz Shinchan
Izmil Amri
Jamian Jaharudin
Jenjibam
Jimadie Shah
Keni Johansjah
Ladynoe
Mantot (Cursing Malay)
Nazim Masnawi
Nazri M. Annuar
Pipiyapong
Pjoe
Razaisyam Stradust
Saharil Hasrin Sanin
Saifulislam
Sokernet
Sue Anna Joe
Syafiq Azuan
Tok Rimau
Trankuiliti Tronoh
Zahir Lunatik