<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6028240087828697096\x26blogName\x3dOrang+Sebelah\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://luriahk.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://luriahk.blogspot.com/\x26vt\x3d5444838698943675460', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
 
 
Sunday, August 5, 2012

Shawl

Tajuk kalau dah namanya 'shawl', mesti orang ingat blog fesyen. Perempuan, biasalah kalau tak berfesyen tak sah (gurau manja, jangan marah ya). Tapi sebenarnya, sebut pasal shawl ini sebab aku nak belikannya untuk Aliya.

Sebagai lelaki, aku memang tak tahu-menahu pasal shawl ini. Tapi aku boleh lagi menilai corak apa yang lawa, dengan padanan warnanya sekali. Dan apabila kaum hawa mengenakannya, ditambah pula dengan pakaian gaya Hana Tajima sebagai contoh, maka aku pun turut rasa terpukau.

Sekarang ini pula, makin ramai kaum Hawa yang pandai berfesyen tanpa perlu mendedahkan aurat. Maka muncullah istilah 'hijabist' yang memang patut sangatlah digalakkan berbanding dengan segelintir yang 'bajet' seksi berpakaian macam makwe K-Pop. Lepas itu, bila orang lelaki pandang, tahu pula rasa malu nak tarik sana tarik sini kasi tutup.

By the way, cerita pasal shawl lagi, aku plan nak beli minggu ini kat KL sebelum balik ke JB. Tapi kalau aku beli kat Jalan TAR sebagai contoh, rasa pelik pula sebab yang membelinya adalah lelaki macam aku. Mesti ada mata yang memandang sambil gelak-gelak kat belakang aku nanti.

Dalam pada itu, gambar atas sebenarnya adalah konsep blog yang aku designed untuk si Syamira ini. Tapi memandangkan dia punya blog adalah Blogger versi baru, jadi tak ngamlah kod html nanti. Maaf ya Tun Teja, saya belum khatam bab design untuk Blogger versi baru.

Jadi akhir kata, kalau ada antara korang yang boleh suggest kat mana boleh aku beli shawl yang cantik (mahal pun tak apa) di KL, sila tinggalkan komen. Aku sangat memerlukan bantuan dan idea di sini. Maklumlah orang lelaki, manalah tahu pasal fesyen wanita kan.

SEKIAN
7:26 AM
2 KATA HATI
[ 2 ] PENDAPAT

Blogger RazFiRa berpendapat bahawa:

beli kt sini... byk cantik2

http://www.radiusite.com/

8/06/2012 11:06 PM

 

Blogger Mohd K. Anuar berpendapat bahawa:

@RazFiRa: akhirnya saya beli kat jalan TAR jugak.. hehe

8/10/2012 6:27 PM

 

Post a Comment

1. Sebarang kenyataan biadab adalah dilarang.
2. Sebarang bentuk spams akan dipadam serta-merta.
3. Jadilah manusia yang berakal dan berhemah.

 


Sila klik gambar di
atas untuk mengikuti
(FOLLOW) blog ini.
Aayatt Yatty
Absa Yusoff
Adibahrisha
Aeen Amoy
Ahmad Shazali
Aiman Baharom
Amalina
Amir Aizat
Amir Munshi
An Ixora
AnnMoee
Aran Crikwong
Aroma Minda
Azman Naim
Baha Deen
Diyana
Echa
El Farra
Eryn
Fatin Razali
Hazari
Hazriq Arjuna
Huda Lulu
Hunny
Irshad
Katun
Khaleeqa
Maisarah
Mira Edora
Miss Ayu
N. Faizal Ghazali
Nadia Adnan
Nadzirah Idris
Nadzirah Yahya
Najla
Namie Latif
Norraien
Nuradilah Alihabshi
Nuralisya
Raizah
Razfira
Redsya
Sareeza
Shakinah
Sharpex
Sherah
Suria Saffa
Syamira Ismail
Syanad
Syaziela
Taufik Jusoh
Wafiqah
Yusrizam
Zulaikha Zulbahari
ZuRied
Abah Mui'zz
AdiFitri (Bohrtaag)
Aifaarina Honey
AkuKopi
Amir Muhammad
Aqish Basir
Bart Ahmad
Ben Ashaari
Ben Youssef
Chokilala
Darkk AvaKadabra
Dila Raden
Diloz
Eyka Hamasuba
Fadhli Hamdan
Fahmy (Amykamen555)
Faisal Tehrani
Fakhrul Anour
Faliq Fahmie
Fatin Liyana
Fynn Jamal
Hafiz Shinchan
Izmil Amri
Jamian Jaharudin
Jenjibam
Jimadie Shah
Keni Johansjah
Ladynoe
Mantot (Cursing Malay)
Nazim Masnawi
Nazri M. Annuar
Pipiyapong
Pjoe
Razaisyam Stradust
Saharil Hasrin Sanin
Saifulislam
Sokernet
Sue Anna Joe
Syafiq Azuan
Tok Rimau
Trankuiliti Tronoh
Zahir Lunatik