<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6028240087828697096\x26blogName\x3dOrang+Sebelah\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://luriahk.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://luriahk.blogspot.com/\x26vt\x3d5444838698943675460', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
 
 
Friday, August 10, 2012

Kad Raya

Rasanya dah lama aku tak bagi kad raya kat orang. Jadi kali ini, aku bertekad nak bagilah kat orang. Maka, ramai jugalah yang mahu aku bagi kad raya kat diorang.

Yalah, benda rare untuk zaman sekarang. Kalau dulu, aku rajin menulis sendiri dalam kad raya. Kadangkala kalau terlalu rajin, aku buat sendiri kad raya secara manual.

Biasanya pula, kad manual tersebut aku gunakan kad manila, dan aku tampal kartun daripada majalah Ujang atau Apo? kat dalamnya. Lepas itu, aku tulis pula ayat dengan tulisan "seperempuan" mungkin disebabkan tulisan aku dulu sering dikatakan macam tulisan perempuan. Eleh, diorang perli-perli pun, tapi akhirnya suruh aku juga yang tuliskan kad raya diorang.

Jadi, kali ini aku masih mahu buat kad secara manual tapi lebih digital sedikit. Maksudnya, aku design melalui Adobe Photoshop dan kemudian print. Background aku ambil sedikit daripada Khaloodies, dan selebihnya aku 'google' vector perkataannya.

Selebihnya adalah vector diri aku sendiri, dan pantun yang aku reka. Oh, ada juga aku guna background vintaj yang aku turut google. Jadi pada akhirnya, ada dalam 18 orang yang perlu aku bagi kad raya ini, dan ianya terus bertambah.

Maka, aku rasa macam perlu aku print untuk batch kedua. Tapi itu bergantung kepada berapa ramai lagi yang nak. Jadi, kalau ada antara korang nak, sila beritahu sebelum Isnin depan (aku nak pos Isnin depan dah).

SEKIAN
6:13 PM
1 KATA HATI
[ 1 ] PENDAPAT

Blogger Syamira Ismail berpendapat bahawa:

next card please Walimatus Urus yaa? Aheehhehe.

11/17/2012 1:10 AM

 

Post a Comment

1. Sebarang kenyataan biadab adalah dilarang.
2. Sebarang bentuk spams akan dipadam serta-merta.
3. Jadilah manusia yang berakal dan berhemah.

 


Sila klik gambar di
atas untuk mengikuti
(FOLLOW) blog ini.
Aayatt Yatty
Absa Yusoff
Adibahrisha
Aeen Amoy
Ahmad Shazali
Aiman Baharom
Amalina
Amir Aizat
Amir Munshi
An Ixora
AnnMoee
Aran Crikwong
Aroma Minda
Azman Naim
Baha Deen
Diyana
Echa
El Farra
Eryn
Fatin Razali
Hazari
Hazriq Arjuna
Huda Lulu
Hunny
Irshad
Katun
Khaleeqa
Maisarah
Mira Edora
Miss Ayu
N. Faizal Ghazali
Nadia Adnan
Nadzirah Idris
Nadzirah Yahya
Najla
Namie Latif
Norraien
Nuradilah Alihabshi
Nuralisya
Raizah
Razfira
Redsya
Sareeza
Shakinah
Sharpex
Sherah
Suria Saffa
Syamira Ismail
Syanad
Syaziela
Taufik Jusoh
Wafiqah
Yusrizam
Zulaikha Zulbahari
ZuRied
Abah Mui'zz
AdiFitri (Bohrtaag)
Aifaarina Honey
AkuKopi
Amir Muhammad
Aqish Basir
Bart Ahmad
Ben Ashaari
Ben Youssef
Chokilala
Darkk AvaKadabra
Dila Raden
Diloz
Eyka Hamasuba
Fadhli Hamdan
Fahmy (Amykamen555)
Faisal Tehrani
Fakhrul Anour
Faliq Fahmie
Fatin Liyana
Fynn Jamal
Hafiz Shinchan
Izmil Amri
Jamian Jaharudin
Jenjibam
Jimadie Shah
Keni Johansjah
Ladynoe
Mantot (Cursing Malay)
Nazim Masnawi
Nazri M. Annuar
Pipiyapong
Pjoe
Razaisyam Stradust
Saharil Hasrin Sanin
Saifulislam
Sokernet
Sue Anna Joe
Syafiq Azuan
Tok Rimau
Trankuiliti Tronoh
Zahir Lunatik