<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6028240087828697096\x26blogName\x3dOrang+Sebelah\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://luriahk.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://luriahk.blogspot.com/\x26vt\x3d5444838698943675460', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
 
 
Thursday, March 15, 2012

Hampir Sempurna

Tesis aku dah siap oh yeah! Siang nanti aku nak ambil tesis yang dah siap dijilid sebanyak tiga naskah. Satu untuk penyelia tesis, satu untuk library (entah library mana, aku pun tak tahu), dan yang terakhir untuk simpanan aku sendiri.

Akhirnya, hampir sempurnalah empat tahun aku di UKM. Sepatutnya tahun lepas lagi aku dah habis, tetapi aku tangguh disebabkan tesis tak siap dan hal-hal lain lagi. Jadi, sepanjang empat tahun ini, satu yang aku dapat sumbangkan adalah logo Kelab Ekonomi.

Aku dulunya adalah jawatan dalam kelab ini, boleh tahan juga tingginya. Tetapi dari segi program, tak banyak waktu batch aku dulu. Sekarang pula aku tengok bagus betul bebudak yang pegang kelab kerana banyak aktiviti atau program dijalankan.

Sebenarnya, logo kat atas ini aku reka semula disebabkan logo lama yang kawan aku buat terlalu kecil. Kalau nak buat banner atau bunting, pecahlah pixel dan gambarnya nanti. Jadi, dah alang-alang aku nak buat baru, aku ubah terus logonya menjadi bulat.

Asalnya, aku nak menggunakan saja bentuk shield UKM seperti yang dipakai oleh Persatuan Mahasiswa fakulti aku, tetapi aku rasa macam 'skema' pula. Maka, oleh kerana Chelsea adalah kelab bola sepak paling best di dunia, aku pun terinspirasi untuk menggunakan bentuk bulat. Akhirnya, jadilah seperti apa yang ada di atas.

SEKIAN
2:33 AM
0 KATA HATI
[ 0 ] PENDAPAT

Post a Comment

1. Sebarang kenyataan biadab adalah dilarang.
2. Sebarang bentuk spams akan dipadam serta-merta.
3. Jadilah manusia yang berakal dan berhemah.

 


Sila klik gambar di
atas untuk mengikuti
(FOLLOW) blog ini.
Aayatt Yatty
Absa Yusoff
Adibahrisha
Aeen Amoy
Ahmad Shazali
Aiman Baharom
Amalina
Amir Aizat
Amir Munshi
An Ixora
AnnMoee
Aran Crikwong
Aroma Minda
Azman Naim
Baha Deen
Diyana
Echa
El Farra
Eryn
Fatin Razali
Hazari
Hazriq Arjuna
Huda Lulu
Hunny
Irshad
Katun
Khaleeqa
Maisarah
Mira Edora
Miss Ayu
N. Faizal Ghazali
Nadia Adnan
Nadzirah Idris
Nadzirah Yahya
Najla
Namie Latif
Norraien
Nuradilah Alihabshi
Nuralisya
Raizah
Razfira
Redsya
Sareeza
Shakinah
Sharpex
Sherah
Suria Saffa
Syamira Ismail
Syanad
Syaziela
Taufik Jusoh
Wafiqah
Yusrizam
Zulaikha Zulbahari
ZuRied
Abah Mui'zz
AdiFitri (Bohrtaag)
Aifaarina Honey
AkuKopi
Amir Muhammad
Aqish Basir
Bart Ahmad
Ben Ashaari
Ben Youssef
Chokilala
Darkk AvaKadabra
Dila Raden
Diloz
Eyka Hamasuba
Fadhli Hamdan
Fahmy (Amykamen555)
Faisal Tehrani
Fakhrul Anour
Faliq Fahmie
Fatin Liyana
Fynn Jamal
Hafiz Shinchan
Izmil Amri
Jamian Jaharudin
Jenjibam
Jimadie Shah
Keni Johansjah
Ladynoe
Mantot (Cursing Malay)
Nazim Masnawi
Nazri M. Annuar
Pipiyapong
Pjoe
Razaisyam Stradust
Saharil Hasrin Sanin
Saifulislam
Sokernet
Sue Anna Joe
Syafiq Azuan
Tok Rimau
Trankuiliti Tronoh
Zahir Lunatik