<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6028240087828697096\x26blogName\x3dOrang+Sebelah\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://luriahk.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://luriahk.blogspot.com/\x26vt\x3d5444838698943675460', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
 
 
Wednesday, December 15, 2010

Mimpi

Kebiasaan mimpi hanyalah sekadar mimpi biasa. Namun begitu, terdapat juga mimpi yang agak luar biasa. Kadangkala mimpi ini hampir menyamai realiti, di mana seperti filem Inception, ia agak berbahaya jika tidak dapat dibezakan antara kedua-duanya.

Sometimes, mimpi aku bermain dengan perkara-perkara yang pernah berlaku sebelumnya. Sebagai contoh, zaman kanak-kanak, persekolahan sehinggalah universiti. Biasanya, mimpi tersebut akan membawa aku kepada suatu perasaan yang lonely.

Umpamanya beberapa ketika tadi, aku bermimpi tentang perkara-perkara di universiti dan bagaimana lonelynya aku di sana. Kemudian, ianya bergabung pula dengan perkara-perkara yang seakan-akan sama dengan zaman persekolahan aku. Pointnya di sini, ia menunjukkan betapa gembiranya orang lain dalam mimpi aku itu dan sebaliknya betapa lonelynya aku kerana ketiadaan someone atau something.

Kalau dalam filem live-action Scott Pilgrim, gambaran loneliness aku ada sedikit persamaan dengan babak pada minit kesepuluh. Jika begitu, aku berharap agar ada someone seperti Ramona Flowers datang. Ya seperti yang Ramona kata, “You’re just having some idiotic dream.”

Apa-apa pun, mimpi tersebut sungguhlah real. Ia biasanya membuatkan aku dalam dilema, diikuti pula dengan perasaan ‘what the hell’ setelah itu. Tetapi pada dasarnya, ia bagus kerana mengingatkan aku tentang perkara-perkara yang aku dah lupa atau hilang.

Namun begitu, perkara paling bangang yang berlaku hari ini (setelah aku bangun tidur) adalah mesej dari seorang bangang yang terdesak. Dengan mengaku sebagai ayah, dia mahu sumbangan sebanyak RM30 kerana kononnya mahu top up kredit. What the hell, ayah aku dah lama meninggal dunialah, you idiot!

SEKIAN
11:43 AM
0 KATA HATI
[ 0 ] PENDAPAT

Post a Comment

1. Sebarang kenyataan biadab adalah dilarang.
2. Sebarang bentuk spams akan dipadam serta-merta.
3. Jadilah manusia yang berakal dan berhemah.

 


Sila klik gambar di
atas untuk mengikuti
(FOLLOW) blog ini.
Aayatt Yatty
Absa Yusoff
Adibahrisha
Aeen Amoy
Ahmad Shazali
Aiman Baharom
Amalina
Amir Aizat
Amir Munshi
An Ixora
AnnMoee
Aran Crikwong
Aroma Minda
Azman Naim
Baha Deen
Diyana
Echa
El Farra
Eryn
Fatin Razali
Hazari
Hazriq Arjuna
Huda Lulu
Hunny
Irshad
Katun
Khaleeqa
Maisarah
Mira Edora
Miss Ayu
N. Faizal Ghazali
Nadia Adnan
Nadzirah Idris
Nadzirah Yahya
Najla
Namie Latif
Norraien
Nuradilah Alihabshi
Nuralisya
Raizah
Razfira
Redsya
Sareeza
Shakinah
Sharpex
Sherah
Suria Saffa
Syamira Ismail
Syanad
Syaziela
Taufik Jusoh
Wafiqah
Yusrizam
Zulaikha Zulbahari
ZuRied
Abah Mui'zz
AdiFitri (Bohrtaag)
Aifaarina Honey
AkuKopi
Amir Muhammad
Aqish Basir
Bart Ahmad
Ben Ashaari
Ben Youssef
Chokilala
Darkk AvaKadabra
Dila Raden
Diloz
Eyka Hamasuba
Fadhli Hamdan
Fahmy (Amykamen555)
Faisal Tehrani
Fakhrul Anour
Faliq Fahmie
Fatin Liyana
Fynn Jamal
Hafiz Shinchan
Izmil Amri
Jamian Jaharudin
Jenjibam
Jimadie Shah
Keni Johansjah
Ladynoe
Mantot (Cursing Malay)
Nazim Masnawi
Nazri M. Annuar
Pipiyapong
Pjoe
Razaisyam Stradust
Saharil Hasrin Sanin
Saifulislam
Sokernet
Sue Anna Joe
Syafiq Azuan
Tok Rimau
Trankuiliti Tronoh
Zahir Lunatik