<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6028240087828697096\x26blogName\x3dOrang+Sebelah\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://luriahk.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://luriahk.blogspot.com/\x26vt\x3d5444838698943675460', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
 
 
Wednesday, September 1, 2010

Apabila Lelaki Meluahkan Perasaan

Okay, aku sebenarnya dah lama tak buat gambar ‘gerak-gerak’ dalam format GIF (Graphics Interchange Format). Kalau tak silap aku, kali terakhir aku buat adalah tiga tahun lepas. Aku buat gambar ini pun disebabkan aku mahu memberi sedikit preview buat kawan-kawan aku yang mahu melihat babak kelakar dalam filem Halfway setelah aku bercerita tentangnya malam tadi.

Situasi babak di atas adalah begini. Pada mulanya, gadis tersebut menunggu lelaki yang dia minati kerana mahu membuat satu confession, let’s say, I love youlah senang cerita. Tetapi, apabila lelaki tersebut muncul, gadis tadi tak dapat melafazkannya kerana gementar.

Dipendekkan cerita, lelaki ini yang dah mengetahui isi hati gadis tersebut tanpa memikirkan perasaan aku telah meminta untuk bercinta dengan gadis itu (wah, sopan kan ayat aku?). Gadis itu yang terkejut dengan pengakuan lelaki tersebut mula menggelabah dan dengan perasaan yang nervous dia cuba untuk tenang. Tetapi, ketika dia nak ‘melarikan diri’ daripada lelaki tersebut, dia tak dapat mengawal basikalnya kerana perasaan gembira yang amat dan nervousnya itu.

Jadi oleh kerana itu, dia terhumban ke kaki bukit sebelum dibantu oleh lelaki tersebut. Dan akhirnya kawan-kawan semua, dia bersetuju. Malu-malu tetapi mahulah katakan (ceh, jealous I tau?).

Tentang dialog tersebut, itu memang adalah apa yang sebenarnya berlaku cuma aku mengubahnya ke Bahasa Melayu sempena hari kemerdekaan negara (ah iyalah sangat). Oleh kerana aku membikin gambar tersebut dengan tergesa-gesa, jadi kualitinya memang teruk. Tetapi abaikan sahaja kerana aku sebenarnya nak menunjukkan kepada korang bagaimana agaknya kalau lelaki meluahkan perasaannya.

____________________


"Jika kau bercinta lagi, cintalah sepenuhnya."

SEKIAN
9:51 AM
5 KATA HATI
[ 5 ] PENDAPAT

Anonymous Anonymous berpendapat bahawa:

Sweet nyer luahan perasaan berserta gambar bergerak nie!
Ade elemen klakar but genuine..i like!
~Ikhlas dari jauh~
~Dr.Wan~
hahahaha..
*abaikan anonymous tu*

9/01/2010 10:43 AM

 

Blogger Mitsuo berpendapat bahawa:

thank you Dr.Wan.. :)

9/01/2010 10:47 AM

 

Blogger AnnMoee berpendapat bahawa:

so cute~ bila la pulak turn saye... huhuhu~ (^///^)
btw, really like dis movie. both sgt cumel!

9/02/2010 9:03 AM

 

Blogger Mitsuo berpendapat bahawa:

anno, kena malu2 macam tu jugak la.. hehe

* mana blog, anno?

9/03/2010 4:38 AM

 

Blogger AnnMoee berpendapat bahawa:

huhu~~ ada! *TING* hehehee ;p

btw, hapi eid mubarak & maaf zahir batin :)

9/09/2010 11:00 PM

 

Post a Comment

1. Sebarang kenyataan biadab adalah dilarang.
2. Sebarang bentuk spams akan dipadam serta-merta.
3. Jadilah manusia yang berakal dan berhemah.

 


Sila klik gambar di
atas untuk mengikuti
(FOLLOW) blog ini.
Aayatt Yatty
Absa Yusoff
Adibahrisha
Aeen Amoy
Ahmad Shazali
Aiman Baharom
Amalina
Amir Aizat
Amir Munshi
An Ixora
AnnMoee
Aran Crikwong
Aroma Minda
Azman Naim
Baha Deen
Diyana
Echa
El Farra
Eryn
Fatin Razali
Hazari
Hazriq Arjuna
Huda Lulu
Hunny
Irshad
Katun
Khaleeqa
Maisarah
Mira Edora
Miss Ayu
N. Faizal Ghazali
Nadia Adnan
Nadzirah Idris
Nadzirah Yahya
Najla
Namie Latif
Norraien
Nuradilah Alihabshi
Nuralisya
Raizah
Razfira
Redsya
Sareeza
Shakinah
Sharpex
Sherah
Suria Saffa
Syamira Ismail
Syanad
Syaziela
Taufik Jusoh
Wafiqah
Yusrizam
Zulaikha Zulbahari
ZuRied
Abah Mui'zz
AdiFitri (Bohrtaag)
Aifaarina Honey
AkuKopi
Amir Muhammad
Aqish Basir
Bart Ahmad
Ben Ashaari
Ben Youssef
Chokilala
Darkk AvaKadabra
Dila Raden
Diloz
Eyka Hamasuba
Fadhli Hamdan
Fahmy (Amykamen555)
Faisal Tehrani
Fakhrul Anour
Faliq Fahmie
Fatin Liyana
Fynn Jamal
Hafiz Shinchan
Izmil Amri
Jamian Jaharudin
Jenjibam
Jimadie Shah
Keni Johansjah
Ladynoe
Mantot (Cursing Malay)
Nazim Masnawi
Nazri M. Annuar
Pipiyapong
Pjoe
Razaisyam Stradust
Saharil Hasrin Sanin
Saifulislam
Sokernet
Sue Anna Joe
Syafiq Azuan
Tok Rimau
Trankuiliti Tronoh
Zahir Lunatik