<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6028240087828697096\x26blogName\x3dOrang+Sebelah\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://luriahk.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://luriahk.blogspot.com/\x26vt\x3d5444838698943675460', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
 
 
Thursday, August 12, 2010

Hari Ini Hari Khamis

Update 1:
Hari ini hari Khamis, dan aku tiada kelas. Oleh itu, aku menghabiskan masa siang dengan menonton drama Jepun dan siri TV Barat, lebih tepatnya lagi Amerika. Drama Natsu no Koi wa Nijiiro ni Kagayaku (Summer Romance Shines in Rainbow Color) ini adalah agak menarik kerana ia menampilkan Matsumoto Jun dan Takeuchi Yuko sebagai watak utama. Aku sebenarnya lebih ingin melihat Yuko dalam drama ini disebabkan beliau agak jarang berlakon drama sejak akhir-akhir ini lebih-lebih lagi setelah melahirkan anak pertamanya. Plotnya bagi aku adalah menarik kerana ia menceritakan bagaimana seorang yang dipandang rendah cuba membuktikan sebaliknya. Selain itu, ia agak melucukan dan seronok untuk ditonton memandangkan kedua-dua pelakon ini boleh dikatakan 'orang lama' dalam industri drama Jepun.

Update 2:
Drama kedua yang aku tonton adalah Gold. Secara jujurnya, aku tertarik untuk menonton drama ini kerana Nagasawa Masami dan Cikgu Onizuka, maksud aku Sorimachi Takashi. Aku boleh dikatakan kipas-susah-mati Masami dan oleh itu, aku sangat suka melihat aksinya dalam setiap drama atau filemnya. Bagi Takashi pula, aku mengharapkan beliau membawakan suatu watak yang sesuai dengan kredibilitinya. Namun begitu, drama ini bagi aku kurang kuat dari segi plot dan pemilihan beberapa orang pelakon serta tidak relevan dalam beberapa perkara. Oleh kerana itu, aku akan hanya menumpukan kepada penampilan Masami dan seorang lagi gadis comel iaitu Takei Emi.

Update 3:
Bagi kau orang yang gemarkan teori konspirasi, Rubicon adalah sangat sesuai dan menarik untuk ditonton. Aku sungguh tertarik dengan drama ini kerana ia menunjukkan kepada kita bagaimana biasanya pertubuhan-pertubuhan rahsia atau The Hidden Hand beroperasi dengan menggunakan kod. Dalam kehidupan seharian manusia, siapa sangka bahawa segala-galanya yang digunakan oleh manusia adalah sebenarnya alat yang digunakan mereka untuk 'berkomunikasi'. Sebagai contoh, mesej-mesej tersembunyi boleh dibuat melalui kad kredit atau puzzle di dalam akhbar-akhbar harian.
Dengan menonton siri ini, ia sedikit sebanyak dapat memberi pendedahan kepada kita tentang bagaimana The Hidden Hand (umpamanya seperti Illuminati atau Freemason) beroperasi.

SEKIAN
11:24 PM
0 KATA HATI
[ 0 ] PENDAPAT

Post a Comment

1. Sebarang kenyataan biadab adalah dilarang.
2. Sebarang bentuk spams akan dipadam serta-merta.
3. Jadilah manusia yang berakal dan berhemah.

 


Sila klik gambar di
atas untuk mengikuti
(FOLLOW) blog ini.
Aayatt Yatty
Absa Yusoff
Adibahrisha
Aeen Amoy
Ahmad Shazali
Aiman Baharom
Amalina
Amir Aizat
Amir Munshi
An Ixora
AnnMoee
Aran Crikwong
Aroma Minda
Azman Naim
Baha Deen
Diyana
Echa
El Farra
Eryn
Fatin Razali
Hazari
Hazriq Arjuna
Huda Lulu
Hunny
Irshad
Katun
Khaleeqa
Maisarah
Mira Edora
Miss Ayu
N. Faizal Ghazali
Nadia Adnan
Nadzirah Idris
Nadzirah Yahya
Najla
Namie Latif
Norraien
Nuradilah Alihabshi
Nuralisya
Raizah
Razfira
Redsya
Sareeza
Shakinah
Sharpex
Sherah
Suria Saffa
Syamira Ismail
Syanad
Syaziela
Taufik Jusoh
Wafiqah
Yusrizam
Zulaikha Zulbahari
ZuRied
Abah Mui'zz
AdiFitri (Bohrtaag)
Aifaarina Honey
AkuKopi
Amir Muhammad
Aqish Basir
Bart Ahmad
Ben Ashaari
Ben Youssef
Chokilala
Darkk AvaKadabra
Dila Raden
Diloz
Eyka Hamasuba
Fadhli Hamdan
Fahmy (Amykamen555)
Faisal Tehrani
Fakhrul Anour
Faliq Fahmie
Fatin Liyana
Fynn Jamal
Hafiz Shinchan
Izmil Amri
Jamian Jaharudin
Jenjibam
Jimadie Shah
Keni Johansjah
Ladynoe
Mantot (Cursing Malay)
Nazim Masnawi
Nazri M. Annuar
Pipiyapong
Pjoe
Razaisyam Stradust
Saharil Hasrin Sanin
Saifulislam
Sokernet
Sue Anna Joe
Syafiq Azuan
Tok Rimau
Trankuiliti Tronoh
Zahir Lunatik