<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6028240087828697096\x26blogName\x3dOrang+Sebelah\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://luriahk.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://luriahk.blogspot.com/\x26vt\x3d5444838698943675460', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
 
 
Wednesday, July 21, 2010

Taylor Momsen & The Pretty Reckless

Dekat Upper East Side, Manhattan, awek hot ini digelar ‘Little J’ atau nama penuhnya Jenny Humphrey. Ya tepat sekali, ini cerita dalam Gossip Girl (GG) yang aku juga turut tonton. Tetapi nama sebenarnya seperti yang kau orang ketahui adalah Taylor Momsen, juga vokalis serta tulang belakang bagi band The Pretty Reckless.

Kalau bercakap tentang GG, bagi aku jalan cerita dia agak menarik. Namun begitu, lifestyles diorang agak, you know, bullshit! Apa kejadah cuba nak membuat hubungan intim dengan adik-beradik tiri?

Setelah menonton siri GG serta mengikuti sedikit perkembangan Taylor ini, dapat aku simpulkan bahawa hidupnya di dalam dan di luar GG adalah hampir sama. Cuma di dalam GG, dia lebih kelihatan hot dan seksi berbanding alam biasanya. Selain itu, mulut dia ini boleh tahan juga pedasnya apabila sering mengutuk dan memperlekehkan Miley Cyrus (Hollywood, nak buat macam mana kan?).

Jika bercerita tentang karier muziknya bersama The Pretty Reckless pula, aku rasa dia ini memang berbakat besar. Siapa sangka suara di sebalik lagu Make Me Wanna Die itu adalah milik Taylor, seorang gadis yang akan mencapai angka 17 tahun beberapa hari lagi dari sekarang. Pertama kali dengar, aku sangkakan bahawa ia adalah milik seorang wanita yang mungkin berusia dalam lingkungan umur 23 hingga 30 tahun.

Once a bitch, always a bitch. Apa yang aku maksudkan adalah sikapnya terhadap banyak perkara yang mana ia bagaikan gambaran sebenar dirinya dalam GG. Walaupun dia dikritik dan digelar sebagai Avril Lavigne kedua, tetapi bagi aku, dia masih muda dan boleh pergi lebih jauh dari Avril sendiri jika something dalam dirinya diperbetulkan terlebih dahulu.

Aku bukanlah anti sangat dengan muzik pop, cuma aku bersetuju dengan beberapa pandangan Taylor. Namun begitu, dia perlu sedar bahawa Hollywood adalah satu dunia yang kejam dan boleh dikatakan keji. Jadi, mungkin apabila tiba waktu kematangan Taylor nanti, lebih mudah muziknya diterima ramai walaupun tidak perlu mempunyai nominasi dalam Anugerah Grammy yang sebenarnya bullshit.

____________________


You're pretty, won't you come play with me? This time I'll be nice.

SEKIAN
10:05 PM
0 KATA HATI
[ 0 ] PENDAPAT

Post a Comment

1. Sebarang kenyataan biadab adalah dilarang.
2. Sebarang bentuk spams akan dipadam serta-merta.
3. Jadilah manusia yang berakal dan berhemah.

 


Sila klik gambar di
atas untuk mengikuti
(FOLLOW) blog ini.
Aayatt Yatty
Absa Yusoff
Adibahrisha
Aeen Amoy
Ahmad Shazali
Aiman Baharom
Amalina
Amir Aizat
Amir Munshi
An Ixora
AnnMoee
Aran Crikwong
Aroma Minda
Azman Naim
Baha Deen
Diyana
Echa
El Farra
Eryn
Fatin Razali
Hazari
Hazriq Arjuna
Huda Lulu
Hunny
Irshad
Katun
Khaleeqa
Maisarah
Mira Edora
Miss Ayu
N. Faizal Ghazali
Nadia Adnan
Nadzirah Idris
Nadzirah Yahya
Najla
Namie Latif
Norraien
Nuradilah Alihabshi
Nuralisya
Raizah
Razfira
Redsya
Sareeza
Shakinah
Sharpex
Sherah
Suria Saffa
Syamira Ismail
Syanad
Syaziela
Taufik Jusoh
Wafiqah
Yusrizam
Zulaikha Zulbahari
ZuRied
Abah Mui'zz
AdiFitri (Bohrtaag)
Aifaarina Honey
AkuKopi
Amir Muhammad
Aqish Basir
Bart Ahmad
Ben Ashaari
Ben Youssef
Chokilala
Darkk AvaKadabra
Dila Raden
Diloz
Eyka Hamasuba
Fadhli Hamdan
Fahmy (Amykamen555)
Faisal Tehrani
Fakhrul Anour
Faliq Fahmie
Fatin Liyana
Fynn Jamal
Hafiz Shinchan
Izmil Amri
Jamian Jaharudin
Jenjibam
Jimadie Shah
Keni Johansjah
Ladynoe
Mantot (Cursing Malay)
Nazim Masnawi
Nazri M. Annuar
Pipiyapong
Pjoe
Razaisyam Stradust
Saharil Hasrin Sanin
Saifulislam
Sokernet
Sue Anna Joe
Syafiq Azuan
Tok Rimau
Trankuiliti Tronoh
Zahir Lunatik