<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6028240087828697096\x26blogName\x3dOrang+Sebelah\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://luriahk.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://luriahk.blogspot.com/\x26vt\x3d5444838698943675460', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
 
 
Friday, March 19, 2010

Situasi Kebiasaan

Oleh kerana satu assignment aku minggu ini perlu menyentuh tentang budaya Jepun (walaupun tiada kaitan dengan subjek yang dipelajari), jadi ada baiknya pos kali ini mempunyai sedikit pengaruhnya. Cuba lihat gambar di atas. Agaknyalah, apakah yang terjadi?

Aku rasa, majoriti daripada korang mesti boleh mengagaknya. Sebenarnya ini adalah babak yang aku ambil daripada video muzik GReeeeN bertajuk 'Tabidachi' (yang bermaksud journey). Gambar lelaki tersebut adalah reaksi kepada gambar perempuan di sebelahnya.

Situasinya adalah begini. Seorang lelaki dalam diam-diam telah jatuh hati dengan seorang perempuan. Dan dari jauh, dia hanya mampu memerhatikan perempuan itu saja.

Situasi ini sebenarnya selalu terjadi pada aku. Tapi aku percaya, ia juga berlaku kepada korang tak kiralah yang lelakinya ataupun yang perempuannya. Ini perkara biasa (bagi yang single sajalah).

Aku sangat suka dengan videonya (dan kebanyakan lagu-lagu GReeeeN) disebabkan jalan ceritanya. Melodi lagunya enak didengar, dan liriknya pula sungguh berinspirasi. Satu kombinasi yang perfect!

Dalam video ini, terdapat beberapa babak yang aku sendiri pernah alami. Ada juga yang aku mahu ianya benar-benar terjadi tapi masih lagi tak termakbul. Part yang mana, itu aku tak mahu beritahu.

Tapi pula, aku nak bercerita banyak-banyak pun tak ada gunanya. Sebab, kecuali beberapa orang yang meminati muzik Jepun (macam Maisarah ini), aku tak rasa korang pernah menonton video 'Tabidachi' ini, apatah lagi mendengar tentang GReeeeN. Jadi, aku cadangkan korang pergi ke YouTube untuk menontonnya dulu, dan kemudian bolehlah kembali semula ke sini lantas memahami apa yang sedang aku ceritakan.

SEKIAN
3:10 AM
4 KATA HATI
[ 4 ] PENDAPAT

Blogger MAI'demoiselle. berpendapat bahawa:

Hahaha! You sentuh my name eh. *tekan butang like* LOL!

TABIDACHI PV! Memang banyak kali tengok video ni, sebab saye pun selalu alami apa yang that guy alami. Oh sedihnya "kataomoi".

GReeeN memang superb!

3/19/2010 4:11 AM

 

Blogger Mitsuo berpendapat bahawa:

kan kan? i suka lirik dia..

3/19/2010 4:14 AM

 

Blogger AnnMoee berpendapat bahawa:

sy jg dgr lagu dr GReeeN ni...
ske lg theme drama citer dr series 'VOICE'
sgt best ; )

3/19/2010 9:34 PM

 

Blogger Mitsuo berpendapat bahawa:

setsuna right?

3/23/2010 6:12 AM

 

Post a Comment

1. Sebarang kenyataan biadab adalah dilarang.
2. Sebarang bentuk spams akan dipadam serta-merta.
3. Jadilah manusia yang berakal dan berhemah.

 


Sila klik gambar di
atas untuk mengikuti
(FOLLOW) blog ini.
Aayatt Yatty
Absa Yusoff
Adibahrisha
Aeen Amoy
Ahmad Shazali
Aiman Baharom
Amalina
Amir Aizat
Amir Munshi
An Ixora
AnnMoee
Aran Crikwong
Aroma Minda
Azman Naim
Baha Deen
Diyana
Echa
El Farra
Eryn
Fatin Razali
Hazari
Hazriq Arjuna
Huda Lulu
Hunny
Irshad
Katun
Khaleeqa
Maisarah
Mira Edora
Miss Ayu
N. Faizal Ghazali
Nadia Adnan
Nadzirah Idris
Nadzirah Yahya
Najla
Namie Latif
Norraien
Nuradilah Alihabshi
Nuralisya
Raizah
Razfira
Redsya
Sareeza
Shakinah
Sharpex
Sherah
Suria Saffa
Syamira Ismail
Syanad
Syaziela
Taufik Jusoh
Wafiqah
Yusrizam
Zulaikha Zulbahari
ZuRied
Abah Mui'zz
AdiFitri (Bohrtaag)
Aifaarina Honey
AkuKopi
Amir Muhammad
Aqish Basir
Bart Ahmad
Ben Ashaari
Ben Youssef
Chokilala
Darkk AvaKadabra
Dila Raden
Diloz
Eyka Hamasuba
Fadhli Hamdan
Fahmy (Amykamen555)
Faisal Tehrani
Fakhrul Anour
Faliq Fahmie
Fatin Liyana
Fynn Jamal
Hafiz Shinchan
Izmil Amri
Jamian Jaharudin
Jenjibam
Jimadie Shah
Keni Johansjah
Ladynoe
Mantot (Cursing Malay)
Nazim Masnawi
Nazri M. Annuar
Pipiyapong
Pjoe
Razaisyam Stradust
Saharil Hasrin Sanin
Saifulislam
Sokernet
Sue Anna Joe
Syafiq Azuan
Tok Rimau
Trankuiliti Tronoh
Zahir Lunatik