<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6028240087828697096\x26blogName\x3dOrang+Sebelah\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://luriahk.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://luriahk.blogspot.com/\x26vt\x3d5444838698943675460', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
 
 
Sunday, March 28, 2010

Sabtuday

First, bagi aku update dulu pasal Chelsea. Ini kerana 7-1 adalah satu keputusan yang menakjubkan, lebih-lebih lagi menentang antara kelab yang liat untuk dikalahkan dalam Liga Perdana Inggeris. See, dari dulu lagi aku melihat bahawa perlunya Deco berada dalam first eleven bersama-sama Lampard, kerana dia seorang yang prolifik.

* * * * * * * * * *

Sabtu, hari yang paling aku suka. Kalau dulu sewaktu bersekolah, Sabtu merupakan hari untuk aktiviti ko-kurikulum yang aku suka sebab boleh usha gadis-gadis Pandu Puteri dan Puteri Islam. Malangnya, tak juga sangkut-sangkut (biasalah, muka tak ada commercial value).

Kelmarin, Faizal mengajak aku pergi pekena ‘Karipap Karipap Cinta’ di PWTC. Tetapi, aku tak boleh pergi kelmarin sebab busy dengan kelas waktu pagi, Facebook waktu tengah hari ketika khutbah di masjid, kelas lagi waktu petang (oh silap, tidur sebenarnya), dan meeting waktu malam. Kalah Perdana Menteri, jangan kata Facebook, Twitter pun dia tak akan sempat nak log in tengah hari kelmarin.

Jadi tengah hari semalam (hari Sabtu), aku dan Baha Deen pergilah juga ke PWTC nak cari calon isteri. Eh silap, nak cari karipap sebenarnya, tetapi still nampak ramai sangat gadis (sempatlah juga kenyit-kenyit mata). Mak budak, kakak budak atau nenek budak, semuanya ada.

Aku sangka budak-budak sekolah atau universiti saja yang sibuk membelek-belek buku, rupanya ada juga golongan Dato’-Dato’ wannabe di situ. Dengan membawa beg sandang macam nak pergi Jusco, nampak macam ada yang sorok-sorok membeli buku. Patutlah, borong novel-novel cinta rupanya.

Nasib baiklah muka aku masih lagi suci, ditambah dengan teknik kenyitan mata sesedap rasa, dapat juga aku membeli buku dengan diskaun 30%. Kasihan, mak budak di sebelah aku pun kena bayar dengan harga penuh. Tak mengapa, cuba lagi lain kali.

SEKIAN
1:28 AM
0 KATA HATI
[ 0 ] PENDAPAT

Post a Comment

1. Sebarang kenyataan biadab adalah dilarang.
2. Sebarang bentuk spams akan dipadam serta-merta.
3. Jadilah manusia yang berakal dan berhemah.

 


Sila klik gambar di
atas untuk mengikuti
(FOLLOW) blog ini.
Aayatt Yatty
Absa Yusoff
Adibahrisha
Aeen Amoy
Ahmad Shazali
Aiman Baharom
Amalina
Amir Aizat
Amir Munshi
An Ixora
AnnMoee
Aran Crikwong
Aroma Minda
Azman Naim
Baha Deen
Diyana
Echa
El Farra
Eryn
Fatin Razali
Hazari
Hazriq Arjuna
Huda Lulu
Hunny
Irshad
Katun
Khaleeqa
Maisarah
Mira Edora
Miss Ayu
N. Faizal Ghazali
Nadia Adnan
Nadzirah Idris
Nadzirah Yahya
Najla
Namie Latif
Norraien
Nuradilah Alihabshi
Nuralisya
Raizah
Razfira
Redsya
Sareeza
Shakinah
Sharpex
Sherah
Suria Saffa
Syamira Ismail
Syanad
Syaziela
Taufik Jusoh
Wafiqah
Yusrizam
Zulaikha Zulbahari
ZuRied
Abah Mui'zz
AdiFitri (Bohrtaag)
Aifaarina Honey
AkuKopi
Amir Muhammad
Aqish Basir
Bart Ahmad
Ben Ashaari
Ben Youssef
Chokilala
Darkk AvaKadabra
Dila Raden
Diloz
Eyka Hamasuba
Fadhli Hamdan
Fahmy (Amykamen555)
Faisal Tehrani
Fakhrul Anour
Faliq Fahmie
Fatin Liyana
Fynn Jamal
Hafiz Shinchan
Izmil Amri
Jamian Jaharudin
Jenjibam
Jimadie Shah
Keni Johansjah
Ladynoe
Mantot (Cursing Malay)
Nazim Masnawi
Nazri M. Annuar
Pipiyapong
Pjoe
Razaisyam Stradust
Saharil Hasrin Sanin
Saifulislam
Sokernet
Sue Anna Joe
Syafiq Azuan
Tok Rimau
Trankuiliti Tronoh
Zahir Lunatik