<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6028240087828697096\x26blogName\x3dOrang+Sebelah\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://luriahk.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://luriahk.blogspot.com/\x26vt\x3d5444838698943675460', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
 
 
Monday, December 14, 2009

Oh Perempuan Cantik

Aku tak tahu macam mana orang perempuan punya reaksi apabila melihat lelaki handsome macam Brad Pitt, Tom Cruise atau Robert Pattinson di depan mata diorang. Kalau lelaki (termasuklah aku sendiri), tak payah cerita panjang. Nescaya, mata tu sukar nak beralih ke tempat lain apabila ternampak kelibat perempuan cantik.

Adalah beberapa hari yang lepas, aku dengan kawan aku nak pergi dinner di luar. Plan asal, kitorang nak pergi restoran lain kononnya nak menukar taste atau nak mencuba tempat lain pula. Tapi, boleh pula restoran yang sebelum ni biasa kitorang pergi mengambil beberapa orang pekerja perempuan yang comel tahap sinetron punya.

Aku rasa, ada antara diorang ni yang baru lepas habis SPM atau masih bersekolah. Aku cakap macam gadis sinetron sebab rupa yang seorang ni sungguh familiar dengan perempuan-perempuan yang berlakon dalam sinetron. Dan of courselah, dia tergolong dalam kelompok gadis comel seperti dalam sinetron tak kiralah side yang baik atau jahat (kebanyakan watak jahat dalam sinetron ni lawa-lawa juga apa).

Sebenarnya, apa yang aku nak cuba sampaikan adalah berkaitan dengan kepelikannya yang orang boleh terdetik untuk berkata “Huh, what the hell?” sambil terkasima. Pertama, rasanya tak ada sebab pun untuk korang makan di situ melainkan makanannya benar-benar sedap atau korang dah terkena jampi oleh ownernya (ada juga kes macam ni kan?). Kedua pula, korang belum pasti boleh ‘mengayat’ gadis tersebut apatah lagi nak mendapatkan nombor telefon atau Facebooknya (Yahoo! Messenger pun boleh juga).

Jadi, apabila korang dah decide nak makan dekat restoran tersebut hanya kerana tertarik dengan perempuan cantik sebagai faktor penarik, ia memang seperti “Huh, what the hell?” sekali lagi sambil terkasima. Tapi, memanglah natural manusia sukakan kecantikan seperti mana penciptanya, so tak perlu rasanya kaum Hawa nak condemn lebih-lebih perihal kaum Adam ni. Melainkan, buah hati korang ni memang dah mata keranjang tak ingat dunia.


* Tapi nasi ayam penyet dia betul-betul hao liao.

SEKIAN
4:42 AM
2 KATA HATI
[ 2 ] PENDAPAT

Blogger amymosley berpendapat bahawa:

halo mitsuo....
aku xbley blah ko letak pixx sarah tu...mnat dowh tgk die dlm crite chuck..even aku ni pmpuan, aku suketgk sarah ni lawa bnget!!! tp, xtau la selawa gurl sinetron yg ko mksud kan nih...hehehe...

pe2 pun, nk tgk pompuan tu cantik ke x, cube lihat hati,kesopan-santunan, budi bahasa & 5wktunya.....
btul x??? no wonder mosen pilih aku....hua hua hua.......

p/s: dtg kwin aku 24aribln ni tau....jgn lupa!!

12/14/2009 11:12 PM

 

Blogger Mitsuo berpendapat bahawa:

ish mestilah, sarah walker cantik & sexy. hehe

* majlis kahwin kami dtg ramai2 nanti. :)

12/15/2009 12:06 AM

 

Post a Comment

1. Sebarang kenyataan biadab adalah dilarang.
2. Sebarang bentuk spams akan dipadam serta-merta.
3. Jadilah manusia yang berakal dan berhemah.

 


Sila klik gambar di
atas untuk mengikuti
(FOLLOW) blog ini.
Aayatt Yatty
Absa Yusoff
Adibahrisha
Aeen Amoy
Ahmad Shazali
Aiman Baharom
Amalina
Amir Aizat
Amir Munshi
An Ixora
AnnMoee
Aran Crikwong
Aroma Minda
Azman Naim
Baha Deen
Diyana
Echa
El Farra
Eryn
Fatin Razali
Hazari
Hazriq Arjuna
Huda Lulu
Hunny
Irshad
Katun
Khaleeqa
Maisarah
Mira Edora
Miss Ayu
N. Faizal Ghazali
Nadia Adnan
Nadzirah Idris
Nadzirah Yahya
Najla
Namie Latif
Norraien
Nuradilah Alihabshi
Nuralisya
Raizah
Razfira
Redsya
Sareeza
Shakinah
Sharpex
Sherah
Suria Saffa
Syamira Ismail
Syanad
Syaziela
Taufik Jusoh
Wafiqah
Yusrizam
Zulaikha Zulbahari
ZuRied
Abah Mui'zz
AdiFitri (Bohrtaag)
Aifaarina Honey
AkuKopi
Amir Muhammad
Aqish Basir
Bart Ahmad
Ben Ashaari
Ben Youssef
Chokilala
Darkk AvaKadabra
Dila Raden
Diloz
Eyka Hamasuba
Fadhli Hamdan
Fahmy (Amykamen555)
Faisal Tehrani
Fakhrul Anour
Faliq Fahmie
Fatin Liyana
Fynn Jamal
Hafiz Shinchan
Izmil Amri
Jamian Jaharudin
Jenjibam
Jimadie Shah
Keni Johansjah
Ladynoe
Mantot (Cursing Malay)
Nazim Masnawi
Nazri M. Annuar
Pipiyapong
Pjoe
Razaisyam Stradust
Saharil Hasrin Sanin
Saifulislam
Sokernet
Sue Anna Joe
Syafiq Azuan
Tok Rimau
Trankuiliti Tronoh
Zahir Lunatik