<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6028240087828697096\x26blogName\x3dOrang+Sebelah\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://luriahk.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://luriahk.blogspot.com/\x26vt\x3d5444838698943675460', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
 
 
Tuesday, September 29, 2009

Love Love Love

Indeed (merujuk kepada kata-kata dalam gambar di atas). Tapi, kadangkala sukar difahami. Dalam lirik lagu Tak Hanya Diam oleh Padi, dua rangkap lagunya berbunyi begini:

Cinta bukan hanya sekadar kata
Cinta tak hanya diam

Kalau nak bercerita pasal hal jatuh cinta ni, aku tak tahu nak kata macam mana. Kalau sekarang ni, aku rasa feeling tu lebih kepada tertarik saja kot. Tapi, masih, aku boleh faham tentang love love love ni (matanglah kononnya).

8.2 saat untuk lelaki jatuh cinta, kata saintis Barat. Aku pun pernah mencuba memandang beberapa orang gadis dalam jangka masa macam tu. Memang pelik, gadis yang kau orang rasa "biasa-biasa" saja sebelum ni boleh pulak menarik hati.

Tapi, itulah dalam kes aku. Belum sempat feeling "tertarik" tu bertukar menjadi love love love, panda cinta (meminjam watak ciptaan Vovin) macam dah terajang jauh-jauh dulu. Jadi, memang biasanya kalau orang tanya pasal bila nak kahwin atau bila nak tunjuk girlfriend, jawapannya boleh aku gambarkan macam ni:

  1. Girlfriend mana satu yang kau maksudkan?
  2. Dalam masa terdekat ini, kahwinlah nanti.
  3. Inilah girlfriend aku (menunjuk gambar di dalam cellphone).
  4. Tiada satu pun di atas.

Kalau nak dibulatkan dalam kertas soalan, jawapan yang aku bagi adalah [4]. Jadi, untuk beberapa waktu terdekat ni, jawapannya masih lagi [4]. Tapi manalah tahu kalau nanti-nanti akan datang boleh bagi jawapan [1], syok juga bukan?

SEKIAN
3:12 AM
0 KATA HATI
[ 0 ] PENDAPAT

Post a Comment

1. Sebarang kenyataan biadab adalah dilarang.
2. Sebarang bentuk spams akan dipadam serta-merta.
3. Jadilah manusia yang berakal dan berhemah.

 


Sila klik gambar di
atas untuk mengikuti
(FOLLOW) blog ini.
Aayatt Yatty
Absa Yusoff
Adibahrisha
Aeen Amoy
Ahmad Shazali
Aiman Baharom
Amalina
Amir Aizat
Amir Munshi
An Ixora
AnnMoee
Aran Crikwong
Aroma Minda
Azman Naim
Baha Deen
Diyana
Echa
El Farra
Eryn
Fatin Razali
Hazari
Hazriq Arjuna
Huda Lulu
Hunny
Irshad
Katun
Khaleeqa
Maisarah
Mira Edora
Miss Ayu
N. Faizal Ghazali
Nadia Adnan
Nadzirah Idris
Nadzirah Yahya
Najla
Namie Latif
Norraien
Nuradilah Alihabshi
Nuralisya
Raizah
Razfira
Redsya
Sareeza
Shakinah
Sharpex
Sherah
Suria Saffa
Syamira Ismail
Syanad
Syaziela
Taufik Jusoh
Wafiqah
Yusrizam
Zulaikha Zulbahari
ZuRied
Abah Mui'zz
AdiFitri (Bohrtaag)
Aifaarina Honey
AkuKopi
Amir Muhammad
Aqish Basir
Bart Ahmad
Ben Ashaari
Ben Youssef
Chokilala
Darkk AvaKadabra
Dila Raden
Diloz
Eyka Hamasuba
Fadhli Hamdan
Fahmy (Amykamen555)
Faisal Tehrani
Fakhrul Anour
Faliq Fahmie
Fatin Liyana
Fynn Jamal
Hafiz Shinchan
Izmil Amri
Jamian Jaharudin
Jenjibam
Jimadie Shah
Keni Johansjah
Ladynoe
Mantot (Cursing Malay)
Nazim Masnawi
Nazri M. Annuar
Pipiyapong
Pjoe
Razaisyam Stradust
Saharil Hasrin Sanin
Saifulislam
Sokernet
Sue Anna Joe
Syafiq Azuan
Tok Rimau
Trankuiliti Tronoh
Zahir Lunatik