<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6028240087828697096\x26blogName\x3dOrang+Sebelah\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://luriahk.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://luriahk.blogspot.com/\x26vt\x3d-3090539190611173158', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
 
 
Tuesday, September 15, 2009

Biarkan Ia Berlaku

Setelah agak lama tidak mengeluarkan album baru, maka baru-baru ini The Botols telah melancarkan sebuah album bertajuk Let It Be. Konsep album ini lebih menjurus kepada rock opera dengan pengisian lagu-lagu cover M. Daud Kilau yang terkenal dengan tarian pendetnya (silap, tarian gelek sebenarnya). Sementara itu, komposisi lagu banyak digubah oleh Suhaimi Lennon (atau nama glamournya Tomak) dengan memasukkan sedikit unsur etnik kreatif.

Abaikan saja wajah-wajah pada cover art yang kacak itu kerana anggota-anggota The Botols diminta untuk membuat satu ekspresi muka melihat seorang gadis sedang mengorek hidungnya sambil membetulkan baju "pemberi rezeki" yang dibeli di sebuah shopping complex terkenal di tanah air sewaktu sesi fotografi (panjang bukan ayat ini?). Hasilnya adalah sangat menakjubkan dan barangkali pereka cover art ini boleh memenangi anugerah anjuran majalah Maskulin. Oh, Amran McCartney (hanya kena-mengena dengan Amran Tompel dari segi nama saja) yang tak mahu memakai cermin mata itu memberikan alasan untuk menyerlahkan sinar rambutnya ilham daripada seorang anggota Backstreet Boys.

Dengan kemunculan album ini, nampaknya Akon seperti kedengaran mahu bersara daripada dunia nyanyian kerana terlalu kagum dengan vokal Suhaimi dan Amran yang harmoni tanpa perlu menggunakan suara ayam atau itik. Diberitakan juga bahawa tempahan untuk mendapatkan album ini terlalu menggalakkan sehingga berlakunya adegan tampar-menampar di kolam renang seperti kes Rita Rudaini dan Nisdawati. Oleh itu, para penggemar muzik harus cepat mendapatkannya sebelum album ini mula dikitar semula oleh band Kristal dalam bentuk lain.


* Ini adalah khayalan dan karutan semata-mata.

SEKIAN
7:07 AM
0 KATA HATI
[ 0 ] PENDAPAT

Post a Comment

1. Sebarang kenyataan biadab adalah dilarang.
2. Sebarang bentuk spams akan dipadam serta-merta.
3. Jadilah manusia yang berakal dan berhemah.

 


Sila klik gambar di
atas untuk mengikuti
(FOLLOW) blog ini.
Aayatt Yatty
Absa Yusoff
Adibahrisha
Aeen Amoy
Ahmad Shazali
Aiman Baharom
Amalina
Amir Aizat
Amir Munshi
An Ixora
AnnMoee
Aran Crikwong
Aroma Minda
Azman Naim
Baha Deen
Diyana
Echa
El Farra
Eryn
Fatin Razali
Hazari
Hazriq Arjuna
Huda Lulu
Hunny
Irshad
Katun
Khaleeqa
Maisarah
Mira Edora
Miss Ayu
N. Faizal Ghazali
Nadia Adnan
Nadzirah Idris
Nadzirah Yahya
Najla
Namie Latif
Norraien
Nuradilah Alihabshi
Nuralisya
Raizah
Razfira
Redsya
Sareeza
Shakinah
Sharpex
Sherah
Suria Saffa
Syamira Ismail
Syanad
Syaziela
Taufik Jusoh
Wafiqah
Yusrizam
Zulaikha Zulbahari
ZuRied
Abah Mui'zz
AdiFitri (Bohrtaag)
Aifaarina Honey
AkuKopi
Amir Muhammad
Aqish Basir
Bart Ahmad
Ben Ashaari
Ben Youssef
Chokilala
Darkk AvaKadabra
Dila Raden
Diloz
Eyka Hamasuba
Fadhli Hamdan
Fahmy (Amykamen555)
Faisal Tehrani
Fakhrul Anour
Faliq Fahmie
Fatin Liyana
Fynn Jamal
Hafiz Shinchan
Izmil Amri
Jamian Jaharudin
Jenjibam
Jimadie Shah
Keni Johansjah
Ladynoe
Mantot (Cursing Malay)
Nazim Masnawi
Nazri M. Annuar
Pipiyapong
Pjoe
Razaisyam Stradust
Saharil Hasrin Sanin
Saifulislam
Sokernet
Sue Anna Joe
Syafiq Azuan
Tok Rimau
Trankuiliti Tronoh
Zahir Lunatik