<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6028240087828697096\x26blogName\x3dOrang+Sebelah\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://luriahk.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://luriahk.blogspot.com/\x26vt\x3d5444838698943675460', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
 
 
Tuesday, January 4, 2011

Edit Photo Battle

Nampaknya ini adalah satu contest daripada Empayar Bintang Tiga (berakhir pada 25 Januari 2011) yang menarik untuk disertai. Di atas 'sokongan yang tidak berbelah bahagi' daripada ZuRied, jadi okaylah, aku join jugak. Gambar adalah seperti di bawah.

____________________


Ini gambar lama yang aku jadikan stock untuk diedit. Ideanya adalah mahu menjadikan ia sebuah vector art (kalau vexel art amat payah). Apa yang penting, sila abaikan wajah yang tak macam Khairul Fahmi tersebut dan proceed ke hasil akhirnya seperti di bawah.

Ya, memang agak terburu-buru aku bikin dan hasilnya memang teruk. Tetapi, tak mengapalah kerana ini sebenarnya satu eksperimen disebabkan aku pun dah jarang menyentuh Adobe Photoshop. Untuk quote tersebut, aku ambil daripada Barney Stinson (How I Met Your Mother), dan akhir kata, aku nak tag mereka di bawah ini (sebagai salah satu syarat contest):

  1. ZuRied
  2. Topex
  3. AnnMoee
  4. Sherah
SEKIAN
1:46 AM
7 KATA HATI
[ 7 ] PENDAPAT

Blogger MrZuRied berpendapat bahawa:

hoho..sokongan xberbelah bahagi dari aku...
mmg xleh blah....

1/04/2011 2:20 AM

 

Blogger Mitsuo berpendapat bahawa:

haha apa lagi, join la contest ni. kalau ko menang, jangan lupa belanja aku pizza.

1/04/2011 2:21 AM

 

Blogger AnnMoee berpendapat bahawa:

majikayouu mitsuokun! huhu..
sy masih tidak pahem ini...
ley tolong explain lebih lanjut x.... huhuhuhuhu~

;p

1/04/2011 8:31 AM

 

Blogger ★★★ MIRUL ★★★ berpendapat bahawa:

wow...tq sbb join ek...

1/04/2011 9:26 AM

 

Blogger Mitsuo berpendapat bahawa:

AnnMoee, ini contest edit gambar. you kan expert bab-bab edit ni kan, so i saja tag you. mana la tau you minat nak join.

Mirul, no problem bro.. :)

1/04/2011 7:22 PM

 

Anonymous anno berpendapat bahawa:

ooo...ok. (huhu) I baru aje tgk link yg u letak kt post u. Arigatou for da tag.

1/05/2011 9:12 PM

 

Blogger Mitsuo berpendapat bahawa:

you're welcome. nak join or tak, up to you okay. tiada paksaan. hehe

1/06/2011 7:31 AM

 

Post a Comment

1. Sebarang kenyataan biadab adalah dilarang.
2. Sebarang bentuk spams akan dipadam serta-merta.
3. Jadilah manusia yang berakal dan berhemah.

 


Sila klik gambar di
atas untuk mengikuti
(FOLLOW) blog ini.
Aayatt Yatty
Absa Yusoff
Adibahrisha
Aeen Amoy
Ahmad Shazali
Aiman Baharom
Amalina
Amir Aizat
Amir Munshi
An Ixora
AnnMoee
Aran Crikwong
Aroma Minda
Azman Naim
Baha Deen
Diyana
Echa
El Farra
Eryn
Fatin Razali
Hazari
Hazriq Arjuna
Huda Lulu
Hunny
Irshad
Katun
Khaleeqa
Maisarah
Mira Edora
Miss Ayu
N. Faizal Ghazali
Nadia Adnan
Nadzirah Idris
Nadzirah Yahya
Najla
Namie Latif
Norraien
Nuradilah Alihabshi
Nuralisya
Raizah
Razfira
Redsya
Sareeza
Shakinah
Sharpex
Sherah
Suria Saffa
Syamira Ismail
Syanad
Syaziela
Taufik Jusoh
Wafiqah
Yusrizam
Zulaikha Zulbahari
ZuRied
Abah Mui'zz
AdiFitri (Bohrtaag)
Aifaarina Honey
AkuKopi
Amir Muhammad
Aqish Basir
Bart Ahmad
Ben Ashaari
Ben Youssef
Chokilala
Darkk AvaKadabra
Dila Raden
Diloz
Eyka Hamasuba
Fadhli Hamdan
Fahmy (Amykamen555)
Faisal Tehrani
Fakhrul Anour
Faliq Fahmie
Fatin Liyana
Fynn Jamal
Hafiz Shinchan
Izmil Amri
Jamian Jaharudin
Jenjibam
Jimadie Shah
Keni Johansjah
Ladynoe
Mantot (Cursing Malay)
Nazim Masnawi
Nazri M. Annuar
Pipiyapong
Pjoe
Razaisyam Stradust
Saharil Hasrin Sanin
Saifulislam
Sokernet
Sue Anna Joe
Syafiq Azuan
Tok Rimau
Trankuiliti Tronoh
Zahir Lunatik