<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6028240087828697096\x26blogName\x3dOrang+Sebelah\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://luriahk.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://luriahk.blogspot.com/\x26vt\x3d5444838698943675460', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
 
 
Saturday, March 28, 2009

Jatuh Cinta

Akhbar Kosmo! baru-baru ini ada memaparkan tentang satu perkara yang menarik. Katanya, menurut sekumpulan saintis, perasaan cinta akan datang jika seseorang lelaki memandang wanita yang diminatinya selama 8.2 saat. Jurnal tersebut telah dipetik daripada Archives of Sexual Behavior, yang mana para saintisnya banyak membuat kajian berkenaan seksologi manusia.

Jadi, kalau dalam masa sehari ada lebih kurang 100 wanita yang dipandang selama 8.2 saat (dah diorang kata 8.2 saat), maknanya 100 kali agaknya lelaki akan terjatuh cinta pada waktu itu. Berat itu, kalau girlfriend kamu terperasan yang kamu memandang perempuan lain, pasti dia akan merajuk. Tapi, ada betul juga kajian tersebut sebab aku sendiri pun akan memandang wanita yang disukai selama masa tersebut (cuma aku taklah pula sampai nak mengira berapa lama tempoh memandang).

Tapi, setakat memandang dan kemudian jatuh cinta pun bukannya ada makna. Lebih-lebih lagi kalau wanita itu sudah berpunya, bertunang atau berkahwin. Lagi menambahkan perasaan yang tak best sekiranya wanita yang dipandang itu berasa dirinya cantik (perasan) dan kemudiannya bersikap hidung tinggi (kalau hidung mancung lainlah cerita).

Apa-apa pun, aku berasa bahawa lelaki dan perempuan pada dasarnya sama saja. Masing-masing akan tertarik jika beberapa kriteria peribadi menepati apa yang disukai setiap daripadanya (melainkan kamu songsang dan menyukai jantina sendiri). Untuk itu, tepuk dada dan jangan pula bertanya kepada Karam Singh Walia (aku bergurau saja).


* Saja je aku gunakan gambar Naruto dan Sakura.

SEKIAN
8:43 AM
5 KATA HATI
[ 5 ] PENDAPAT

Blogger adibahrisha berpendapat bahawa:

aah i pun bc. tp tak semestinye kan...mne tau kita pandang sebb ade something wrong kat org tu ke..tak semestinye kt pandang sebb jatuh cinta...(sekadar nk sedapkan hati) hahahha

tp i sebagai seorang pmpn, hey of kos i jeles if 'myboyfren' pandang org cmtu... of kos of kos lebam biji mate dia i tumbuk.

3/28/2009 9:25 AM

 

Blogger Mitsuo berpendapat bahawa:

jangan you, kesian dia kalau lebam biji mata. hehe! tapi betul, kajian tu pun bukannya tepat sangat. maybe macam adibahrisha cakap la, kita tengok sebab mungkin rambut dia macam Son Goku ke kan? hehe

3/28/2009 9:30 AM

 

Blogger adibahrisha berpendapat bahawa:

hahaha byk gel kat umah dia wat rambut cacak2 cm son goku. membazir je. lol

actually mungkin la 1 dpd 500 org yg akan jatuh cinta dlm masa 8.2 saat... kita panggil dia sebagai cinta pandang pertama.

I believe dlm dunia ni wujud cinta pandang pertama. cume hmmm ntahla...

jz imagine je mcm u ckp takkan klo kita pandang 100 org sehari dlm mase 8.2 saat setiap satu kita akan jatuh cinta? mat saleh lain la, sekali jumpe pun da~~~ u phm kan mksd i. sebb tu meka ckp 8.2 saat pun da fall in love, make Lv then bye2 love..

3/28/2009 9:47 AM

 

Blogger eryn berpendapat bahawa:

senangnye jatoh cinta?
ye ke..

3/28/2009 3:56 PM

 

Blogger Mitsuo berpendapat bahawa:

adibahrisha, rasanya 8.2 saat tu lebih tepat kalau dikatakan sebagai "terpikat" kot.

entahlah eryn, rasanya macam saya cakap kat atas, "terpikat" saja kot. jatuh cinta mungkin lain sikit. :)

3/31/2009 10:24 AM

 

Post a Comment

1. Sebarang kenyataan biadab adalah dilarang.
2. Sebarang bentuk spams akan dipadam serta-merta.
3. Jadilah manusia yang berakal dan berhemah.

 


Sila klik gambar di
atas untuk mengikuti
(FOLLOW) blog ini.
Aayatt Yatty
Absa Yusoff
Adibahrisha
Aeen Amoy
Ahmad Shazali
Aiman Baharom
Amalina
Amir Aizat
Amir Munshi
An Ixora
AnnMoee
Aran Crikwong
Aroma Minda
Azman Naim
Baha Deen
Diyana
Echa
El Farra
Eryn
Fatin Razali
Hazari
Hazriq Arjuna
Huda Lulu
Hunny
Irshad
Katun
Khaleeqa
Maisarah
Mira Edora
Miss Ayu
N. Faizal Ghazali
Nadia Adnan
Nadzirah Idris
Nadzirah Yahya
Najla
Namie Latif
Norraien
Nuradilah Alihabshi
Nuralisya
Raizah
Razfira
Redsya
Sareeza
Shakinah
Sharpex
Sherah
Suria Saffa
Syamira Ismail
Syanad
Syaziela
Taufik Jusoh
Wafiqah
Yusrizam
Zulaikha Zulbahari
ZuRied
Abah Mui'zz
AdiFitri (Bohrtaag)
Aifaarina Honey
AkuKopi
Amir Muhammad
Aqish Basir
Bart Ahmad
Ben Ashaari
Ben Youssef
Chokilala
Darkk AvaKadabra
Dila Raden
Diloz
Eyka Hamasuba
Fadhli Hamdan
Fahmy (Amykamen555)
Faisal Tehrani
Fakhrul Anour
Faliq Fahmie
Fatin Liyana
Fynn Jamal
Hafiz Shinchan
Izmil Amri
Jamian Jaharudin
Jenjibam
Jimadie Shah
Keni Johansjah
Ladynoe
Mantot (Cursing Malay)
Nazim Masnawi
Nazri M. Annuar
Pipiyapong
Pjoe
Razaisyam Stradust
Saharil Hasrin Sanin
Saifulislam
Sokernet
Sue Anna Joe
Syafiq Azuan
Tok Rimau
Trankuiliti Tronoh
Zahir Lunatik